Δημήτρης Φραγκάκης: Όλοι μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα του τουρισμού

Ημερομηνία:

Αισθητή ήταν η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, συνομιλώντας σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2020 (Delphi Economic Forum) με την Μαρία Θεοφανοπούλου, από το Greek Travel Pages (GTP).

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας:

«Το μεγάλο στοίχημα της φετινής σεζόν είναι να μείνει όρθια η τουριστική μας βιομηχανία. Για να συμβεί αυτό πρέπει να συνεργαστούμε και να είμαστε όλοι -κράτος, αυτοδιοίκηση, φορείς και ιδιωτικός τομέας- όσο το δυνατόν πιο συντονισμένοι».

Ο κος Φραγκάκης υπογράμμισε για την πανδημία του κορονοϊού ότι:

« … Άλλαξε δραματικά και αναπάντεχα τα δεδομένα για τον ελληνικό τουρισμό. …. Φέτος θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.
Μέχρι πριν από κάποιες εβδομάδες δεν ήταν αυτονόητο ότι θα πάμε σε έναρξη της τουριστικής περιόδου, τώρα όμως ξεκινάμε το εγχείρημα του ανοίγματος της Ελλάδας προς τους επισκέπτες της, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο αλλά θα έχει και δυσκολίες.
Έχουμε ήδη αρχίσει να εφαρμόζουμε έναν οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση του τουρισμού η οποία θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με προτεραιότητα την προστασία της υγείας επαγγελματιών, εργαζόμενων αλλά και των επισκεπτών.
Το στοίχημα της επανεκκίνησης του τουρισμού μας φέτος θα το κερδίσουμε όλοι μαζί».

Αναφερόμενος στην καμπάνια προβολής χαρακτήρισε το 2020 ως «περιπετειώδες» όσον αφορά την προβολή της χώρας από τον ΕΟΤ, καθώς για πρώτη φορά ξεκίνησε καμπάνια branding τον Ιανουάριο η οποία διακόπηκε λόγω πανδημίας:

«Ωστόσο, δεν μείναμε αδρανείς και εν μέσω καραντίνας βγήκε το «Greece From Home», ενώ και τώρα είμαστε ήδη έτοιμοι με νέα καμπάνια η οποία έγινε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και παρουσιάστηκε από τον Πρωθυπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Eurovision 2026: Στον τελικό ο Akylas με...

Στον τελικό του Σαββάτου (16/05) θα διαγωνιστεί η Ελλάδα,...

Πρόγραμμα «Ανακαινίζω»: Επιδοτήσεις-μαμούθ έως 36.000 ευρώ για...

Με στόχο να επιστρέψουν στην αγορά χιλιάδες αδρανή ακίνητα,...

Eurovision 2026: Στον τελικό ο Akylas με...

Στον τελικό του Σαββάτου (16/05) θα διαγωνιστεί η Ελλάδα,...

Πρόγραμμα «Ανακαινίζω»: Επιδοτήσεις-μαμούθ έως 36.000 ευρώ για...

Με στόχο να επιστρέψουν στην αγορά χιλιάδες αδρανή ακίνητα,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 13 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Κρήτη:Συνεχώς διογκούμενο το πρόβλημα της έλλειψης εργαζομένων στον τουρισμό

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΧΑΜΗΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ...

Πρόγραμμα «Ανακαινίζω»: Επιδοτήσεις-μαμούθ έως 36.000 ευρώ για να «ανοίξουν» τα κλειστά σπίτια

Με στόχο να επιστρέψουν στην αγορά χιλιάδες αδρανή ακίνητα,...