Δημοπρατήθηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Σητεία

Ημερομηνία:

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Σητεία από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, θέτοντας πλέον στην τελική ευθεία την υλοποίηση ενός έργου σύγχρονης και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή.
Η προκήρυξη του έργου εντάσσεται στον προγραμματισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών που έχει ανάγκη η χώρα με την απορρόφηση του συνόλου των διαθέσιμων πόρων από την ΕΕ για τη χρηματοδότησή τους.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Σητείας έχει προϋπολογισμό 19,37 εκατ. € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020. Θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται 15.000 τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων ανά έτος και 300 τόνους αφυδατωμένης ιλύος (λυμματολάσπης) ανά έτος, εξυπηρετώντας έτσι τους Δήμους Σητείας και Ιεράπετρας, σύμφωνα και με το εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Κρήτης.

Η υλοποίηση της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Σητεία:
• Θα συμβάλλει αφενός στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε μία απομακρυσμένη περιοχή της Κρήτης, η οποία λόγω απόστασης δεν είναι εύκολο να εξυπηρετηθεί από έργα απορριμμάτων άλλων νομών του νησιού,
• Θα αποτελεί αφετέρου το πρώτο έργο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου εξυπηρετώντας και τους μόνιμους κατοίκους και μεγάλο αριθμό επισκεπτών στις τουριστικές υποδομές των Δήμων Σητείας και Ιεράπετρας.
• Επίσης, θα καλύπτει τις απαιτήσεις των αρχών της Πρόληψης, Επαναχρησιμοποίησης, της Ανάκτησης Υλικών και της Ανακύκλωσης, για τον περιορισμό του συνολικού όγκου των αποβλήτων προς τελική διάθεση καθώς και για τη μείωση των επιβλαβών συνεπειών για την υγεία και το περιβάλλον.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες καθαριότητας, πρασίνου...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μέσω της Υπηρεσίας Πρασίνου, Καθαριότητας...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Ενημέρωση της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. σχετικά με...

Σε συνέχεια σχετικής καταγγελίας και με αφορμή αναφορές που...

Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες καθαριότητας, πρασίνου...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μέσω της Υπηρεσίας Πρασίνου, Καθαριότητας...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Ενημέρωση της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. σχετικά με...

Σε συνέχεια σχετικής καταγγελίας και με αφορμή αναφορές που...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος τη Δευτέρα 17 Αυγούστου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Δευτέρα 17 Αυγούστου...

Το φάρμακο που μειώνει την «κακή» χοληστερόλη

Μία νέα θεραπευτική προσέγγιση που χορηγείται μόλις δύο φορές...

Στροφή των Ελλήνων στο οργανωμένο ταξίδι και στο εξωτερικό

Ξεχωρίζει το ενδιαφέρον για τις χώρες της Αδριατικής, όπως...

Πρώτο θέμα στον βρετανικό Τύπο η φονική πυρκαγιά στη Σαλαμίνα

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στις άλλες χώρες...