Δήμος Αγίου Νικολάου:Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η ανακατασκευή του παλιού Δημοτικού Σχολείου στο Φοινοκαλιά

Ημερομηνία:

Μετά το Πάσχα, αναμένεται ξεκινήσει η ανακατασκευή του παλιού Δημοτικού σχολείου στον οικισμό στο Φινοκαλιά, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Αγίου Νικολάου, θα λειτουργήσει Ξενώνας φιλοξενίας επιστημόνων, στο πλαίσιο λειτουργίας του “Κέντρου Ενημέρωσης για το Κλίμα, το Περιβάλλον και την Αγροβιοποικιλότητα” που προγραμματίζεται.
Σήμερα το πρωί (7/4) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, επισκέφθηκαν τον σταθμό Περιβαλλοντικών Μετρήσεων, όπου συναντήθηκαν με κλιμάκιο της Περιφέρειας Κρήτης και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά, θέματα που σχετίζονται με τον σχεδιασμό δομών και δράσεων στην περιοχή.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, χαρακτηρίζοντας ως ευτυχή συγκυρία την παραπάνω συνάντηση, διαπίστωσε ότι υπάρχει η βούληση από τους εμπλεκόμενους φορείς για την δημιουργία ενός σύγχρονου περιβαλλοντικού σταθμού. Μιας δομής ιδιαίτερα σημαντικής για το Πανεπιστήμιο, αλλά και τον Δήμο Αγίου Νικολάου δεδομένου ότι οι δράσεις του επικεντρώνονται σε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά θέματα.
Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τους εκπροσώπους του κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας, επισκέφθηκαν και το σχολείο του Νοφαλιά, όπου τον περασμένο χρόνο, φιλοξενήθηκαν ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δράσεις , ενώ ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξει απόφαση από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης για λειτουργία του : “Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης” (ΚΕΔΙΒΙΜ), καθώς και του “Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού” , δομές που αν μη τι άλλο αποτελούν – όπως υποστήριξε – ένα σημαντικό βήμα για την σύνδεση στο εξής του Πανεπιστημίου Κρήτης με την κοινωνία του Λασιθίου.
Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γ.Γ του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Γιάννης Στεφανάκης, η Δ/ντρια της Δ/νσης Μελετών & Προγραμματισμού κ. Μαρία Πρατσινάκη και ο επιβλέπων του έργου Μηχανικός της Τ.Υ κ. Κων/νος Κλώντζας. .

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Αγίου Νικολάου:Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Άγιο Νικόλαο την Παρασκευή 4...

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Εξασθένησαν οι άνεμοι αλλά...

Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς με...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Άγιο Νικόλαο την Παρασκευή 4...

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Εξασθένησαν οι άνεμοι αλλά...

Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Αγίου Νικολάου:Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της οδού Α. Παπανδρέου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Άγιο Νικόλαο την Παρασκευή 4...

Ηράκλειο:Ανακοίνωση της Παράταξης ΄΄Επιμελητήριο για όλους΄΄

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δεν πέρασε ούτε μισός χρόνος από...

Ακραίες πυρκαγιές και καύσωνες στην Ευρώπη: Η νέα καλοκαιρινή δυστοπία

Το φετινό καλοκαίρι φαίνεται να ακολουθεί, από την έναρξη...

Μια ανακάλυψη που σφράγισε τη μινωική ιστορία: Ο μυστηριώδης Δίσκος της Φαιστού

Βρέθηκε σαν σήμερα το 1908 στο υπόγειο του ανακτόρου. Ηράκλειο,...