Δήμος Χανίων:Εργασίες αποκατάστασης πεζοδρομίων στην περιοχή του Μουσικού Σχολείου

Από την Παρασκευή 12/7

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη εργολαβία του Δήμου Χανίων, ύψους 4.000.000 ευρώ που αφορά στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε όλο το εύρος του Δήμου. Τα έργα εκτελούνται εντός του κέντρου αλλά και σε περιαστικές περιοχές, όπως τα Δικαστήρια, η Χαλέπα, ο Άη-Γιάννης, τα Λενταριανά, ο Κουμπές, το Σόδυ, τα Παχιανά, κ.α.

Ακολούθως, από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου γνωστοποιείται ότι στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Ανακατασκευή πεζοδρομίων Δήμου Χανίων» θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 12/07/2024 εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων σε οδούς πέριξ του σχολικού συγκροτήματος του Μουσικού Σχολείου και συγκεκριμένα στις οδούς:

1. Παράπλευρο δρόμο της οδού Γεωργίου Σεϊμένη (νότια), που οδηγεί στο Μουσικό Σχολείο.
2. Οδό Προφήτη Ηλία, από το ύψος παρακείμενου Super Market έως τη συμβολή με την οδό Γεωργίου Σεϊμένη.
3. Οδό Γεωργίου Σεϊμένη, στο τμήμα από τη συμβολή με την Προφήτη Ηλία έως τη συμβολή με την οδό, που οδηγεί στα Δημοτικά Σφαγεία.

Ολόκληρες γειτονιές και περιοχές απροσπέλαστες μέχρι πρόσφατα, αποκτούν πεζοδρόμια, που εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα των πεζών. Σημαντική είναι δε και η προσθήκη νέων στύλων φωτισμού και σωμάτων τύπου LED, καθώς και καινούργιου αστικού εξοπλισμού.

Το έργο, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και προβλέπει, πέραν της ανακατασκευής των πεζοδρομίων, με σύγχρονες προδιαγραφές και νέες φυτεύσεις, αλλά και σύγχρονες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.