Δήμος Χανίων:Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακαίνισης για το ΚΑΠΗ «κόσμημα» στην οδό Ξανθουδίδου

Ημερομηνία:

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακαίνισης στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακαίνισης στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Χανίων, που στεγάζεται στο εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο στην οδό Ξανθουδίδου 22.

Πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας και αισθητικής, το οποίο από το 2012 φιλοξενεί το 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων, εξυπηρετώντας περίπου 350 ωφελούμενους.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν εκτενείς παρεμβάσεις τόσο στον εσωτερικό όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων εργασιών έχουν αποξηλωθεί και αντικατασταθεί τα ξύλινα δάπεδα, έχουν ανακαινιστεί οι χώροι υγιεινής με πρόβλεψη για πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), έχουν διαμορφωθεί οι χώροι φυσικοθεραπείας, ενώ η κουζίνα έχει διαμορφωθεί εκ νέου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας του κτηρίου.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην προσβασιμότητα, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη κίνηση εντός και εκτός του κτηρίου για όλους τους ωφελούμενους.

Το ανακαινισμένο ΚΑΠΗ αναμένεται να παραδοθεί μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς εκκρεμεί η επίπλωση του κτηρίου, προσφέροντας ένα αναβαθμισμένο, φιλόξενο και κυρίως προσβάσιμο περιβάλλον για την τρίτη ηλικία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Σε ψυχιατρική κλινική ο Αιγύπτιος που...

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών χωρίς η έφεση...

Χανιά: Έρευνα και δικογραφία μετά τη σύγκρουση...

Παράλληλα με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια μεταβαίνει...

Ηράκλειο: Σε ψυχιατρική κλινική ο Αιγύπτιος που...

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών χωρίς η έφεση...

Χανιά: Έρευνα και δικογραφία μετά τη σύγκρουση...

Παράλληλα με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια μεταβαίνει...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λάθος στοιχεία και πλαστά δικαιολογητικά στο ΟΣΔΕ 2026 φέρνουν πρόστιμα έως 20.000 ευρώ!

Τι αναφέρει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή...

Ηράκλειο: Σε ψυχιατρική κλινική ο Αιγύπτιος που έβαλε φωτιά στην παραλιακή

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών χωρίς η έφεση...