Δήμος Χανίων:Συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση των νέων έξυπνων φαναριών σε κεντρικούς δρόμους

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση των νέων έξυπνων φαναριών σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Χανίων: Από τη Δευτέρα 5/5
Συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση του νέου έξυπνου συστήματος σηματοδότησης σε κεντρικά σημεία του Δήμου Χανίων.

Οι εργασίες εγκατάστασης του συστήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την τοποθέτηση κεντρικής πλατφόρμας τηλε-επιτήρησης και δυναμικής διαχείρισης, η οποία συνοδεύεται από σύγχρονο εξοπλισμό, που θα τοποθετηθεί σε συνολικά 15 κόμβους φωτεινής σηματοδότησης, σύγχρονους ανιχνευτές κυκλοφορίας με κάμερες και δυναμική λειτουργία της φωτεινής σηματοδότησης, βάσει της πραγματικής κυκλοφορίας.

Παράλληλα, στα σημεία παρέμβασης τοποθετούνται συσκευές αφής πεζών με ηχητικό σήμα και μονάδες αντίστροφης μέτρησης χρόνου σε σηματοδότες πεζών, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά στους δρόμους του Δήμου Χανίων, την ασφαλή και απρόσκοπτη διέλευση σε άτομα με μειωμένη όραση.

Αναλυτικότερα, από Δευτέρα 05/05/2025 έως την Παρασκευή 09/05/2025, από τις 08:30 έως τις 16:00 θα πραγματοποιηθούν εργασίες, διαδοχικά στους παρακάτω σηματοδοτούμενους κόμβους:

• Δευτέρα, 5/5: Εγκατάσταση ρυθμιστή στις οδούς Σελίνου & Κισσάμου & Μαργουνίου & Κυδωνίας (Πανελλήνιο).
• Τρίτη, 6/5: Εγκατάσταση ρυθμιστή στο κόμβο Κλαδισού (Γέφυρα).
• Τετάρτη, 7/5: Εγκατάσταση ρυθμιστή στις οδούς Βενιζέλου & Κύπρου.
• Πέμπτη & Παρασκευή, 8 – 9/5: Μικρές παρεμβάσεις στις προαναφερόμενες οδούς.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, ενώ απαιτείται η τμηματική διακοπή της λειτουργίας ορισμένων σηματοδοτών, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης των Χανίων.
Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο «Ολοκληρωμένο Ευφυές σύστημα φωτεινής σηματοδότησης» στο πλαίσιο της Α/Α2 Σύμβασης «Δράσεις έξυπνης πόλης στους τομείς Βιώσιμης Κινητικότητας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Χανίων» του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: επενδύσεις σε υποδομές και συστήματα SSC για ένα βιώσιμο & πράσινο αστικό μέλλον», με χρηματοδότηση ύψους 329.108 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «ΕΛΛΑΔΑ 2.0».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΙΤΕ:Η Καθηγήτρια Εmerita, Δόμνα Καραγωγέως εξελέγη νέο...

Μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO - European...

Λασίθι:Συναυλία LOCOMONDO απόψε στον Άγιο Νικόλαο στην...

Συμμετέχουν συγκροτήματα του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου Ο Δήμος Αγίου Νικολάου...

ΙΤΕ:Η Καθηγήτρια Εmerita, Δόμνα Καραγωγέως εξελέγη νέο...

Μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO - European...

Λασίθι:Συναυλία LOCOMONDO απόψε στον Άγιο Νικόλαο στην...

Συμμετέχουν συγκροτήματα του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου Ο Δήμος Αγίου Νικολάου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: Νεκρός σε δασική έκταση – 112 για εκκένωση, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Σορός αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων εντοπίστηκε σε δασική έκταση...

Έρχεται την 1η Ιουλίου το Φεστιβάλ «Ηράκλειο-Καλοκαίρι» 2026!

Περισσότερες από 125 εκδηλώσεις, οι 55 από αυτές με...

Λασίθι:Συναυλία LOCOMONDO απόψε στον Άγιο Νικόλαο στην πλαζ του ΕΟΤ

Συμμετέχουν συγκροτήματα του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου Ο Δήμος Αγίου Νικολάου...