Δήμος Χανίων:Ξεκινά η τοποθέτηση των νέων, βυθιζόμενων μπαρών στην παλιά πόλη και το Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ημερομηνία:

Από την οδό Θεοτοκοπούλου, στην παλιά πόλη Χανίων, ξεκινούν αύριο, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, οι εργασίες για την τοποθέτηση των νέων, βυθιζόμενων μπαρών που αποτελούν μέρος ενός πρωτοποριακού συστήματος ασφαλούς ελέγχου πρόσβασης οχημάτων στην παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι Χανίων.

Πρόκειται για τις 11 νέες βυθιζόμενες, υδραυλικές μπάρες, που θα τοποθετηθούν σε σημεία της παλιάς πόλης και του ενετικού λιμένα Χανίων, με στόχο να αποτρέψουν την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων μηχανοκίνητων οχημάτων διαθέτοντας παράλληλα, σύστημα αυτόματης αναγνώρισης για την ανεμπόδιστη πρόσβαση οχημάτων ασφαλείας (πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα, περιπολικά κ.λ.π.).

Οι εργασίες τοποθέτησης βυθιζόμενων μπαρών στην οδό Θεοτοκοπούλου αναμένεται να διαρκέσουν 1 εβδομάδα ενώ στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την πλήρη εγκατάσταση τους, θα τοποθετείται ειδική λαμαρίνα, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των αδειοδοτημένων οχημάτων.

Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο «Έξυπνο σύστημα ελέγχου πρόσβασης στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων» στο πλαίσιο της Α/Α2 Σύμβασης «Δράσεις έξυπνης πόλης στους τομείς Βιώσιμης Κινητικότητας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Χανίων» του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: επενδύσεις σε υποδομές και συστήματα SSC για ένα βιώσιμο & πράσινο αστικό μέλλον», με χρηματοδότηση ύψους 313.226 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «ΕΛΛΑΔΑ 2.0».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει...

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο...

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει...

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο...

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Η συμβουλή που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Γιατί συσχέτισε τη λειτουργία της οικογένειας και των ζευγαριών...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...