Δήμος Χανίων:Ξεκινά η τοποθέτηση των νέων, βυθιζόμενων μπαρών στην παλιά πόλη και το Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ημερομηνία:

Από την οδό Θεοτοκοπούλου, στην παλιά πόλη Χανίων, ξεκινούν αύριο, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, οι εργασίες για την τοποθέτηση των νέων, βυθιζόμενων μπαρών που αποτελούν μέρος ενός πρωτοποριακού συστήματος ασφαλούς ελέγχου πρόσβασης οχημάτων στην παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι Χανίων.

Πρόκειται για τις 11 νέες βυθιζόμενες, υδραυλικές μπάρες, που θα τοποθετηθούν σε σημεία της παλιάς πόλης και του ενετικού λιμένα Χανίων, με στόχο να αποτρέψουν την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων μηχανοκίνητων οχημάτων διαθέτοντας παράλληλα, σύστημα αυτόματης αναγνώρισης για την ανεμπόδιστη πρόσβαση οχημάτων ασφαλείας (πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα, περιπολικά κ.λ.π.).

Οι εργασίες τοποθέτησης βυθιζόμενων μπαρών στην οδό Θεοτοκοπούλου αναμένεται να διαρκέσουν 1 εβδομάδα ενώ στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την πλήρη εγκατάσταση τους, θα τοποθετείται ειδική λαμαρίνα, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των αδειοδοτημένων οχημάτων.

Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο «Έξυπνο σύστημα ελέγχου πρόσβασης στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων» στο πλαίσιο της Α/Α2 Σύμβασης «Δράσεις έξυπνης πόλης στους τομείς Βιώσιμης Κινητικότητας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Χανίων» του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: επενδύσεις σε υποδομές και συστήματα SSC για ένα βιώσιμο & πράσινο αστικό μέλλον», με χρηματοδότηση ύψους 313.226 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «ΕΛΛΑΔΑ 2.0».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χερσονήσου:Βελτιωμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ασφαλέστερη πρόσβαση...

Σημαντικές βελτιώσεις στον σχεδιασμό του οδικού τμήματος της Παλαιάς...

Ηράκλειο:Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του...

Ο Κώδικας της Γόρτυνας ως πηγή έμπνευσης για τη...

Δήμος Χερσονήσου:Βελτιωμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ασφαλέστερη πρόσβαση...

Σημαντικές βελτιώσεις στον σχεδιασμό του οδικού τμήματος της Παλαιάς...

Ηράκλειο:Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του...

Ο Κώδικας της Γόρτυνας ως πηγή έμπνευσης για τη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 121 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Σεπτέμβριο

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Εορτολόγιο 9 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Πρεμιέρα της Μουσικοθεατρικής Παράστασης ΄΄Στης ψυχής το καπηλειό΄΄ στο Θεάτρο Σοφούλη

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΣΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ" 2ος χρόνος επιτυχίας Πρεμιέρα Τετάρτη...