Δήμος Χερσονήσου : Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Ημερομηνία:

Το ΕΔΔΥΠΠΥ – Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε και τον Δήμο Χερσονήσου διά της Αντιδημαρχίας Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Γεώργιο Μαστοράκη θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής στο χώρο του ΚΑΠΗ Χερσονήσου, οδός Φιλικής Εταιρείας 11 (ισόγειο).

Συγκεκριμένα:
Σάββατο 12 Απριλίου, ώρα 9:00 -14:00
Κυριακή 13 Απριλίου, ώρα 11:00-15:00
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 65 ετών.

Ο έλεγχος ξεκινάει από το 55ο έτος ηλικίας, αν υπάρχει ιστορικό σε πρώτου βαθμού συγγενή, ή και νωρίτερα, αν υπάρχει ύποπτη κλινική εικόνα (π.χ. σφύζουσα μάζα στην κοιλιά).

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική εθελοντική προσφορά του Ιατρού Ακτινολόγου Ευστράτιου Καραγιαννακίδη, με δωρεάν υπερηχογράφημα, που σκοπό έχει την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής.

Ο υπερηχογράφος καταγράφει τη ροή του αίματος αλλά και την ταχύτητά της.

Έτσι μπορεί να ελέγξει το τμήμα της αορτής που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά για ανεύρυσμα, απόφραξη ή διαχωρισμό.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε σχετικά: «Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση συμπτωμάτων, είναι καθοριστική και μπορεί να σώσει ζωές .Η συνεργασία του Δήμου Χερσονήσου με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας έχει βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων, με βάση το πρωτόκολλο που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.»

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 11 Απριλίου, ώρες 11.00 – 14.00, στο τηλέφωνο 2897340049.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τουρισμός: Ανοδική πορεία το ’26 – Ποιο...

Την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2026, καταγράφηκαν 3,5 εκατ....

Ακρίβεια και Πανελλαδικές «φρενάρουν» τα ταξίδια το...

Λιγότεροι φέτος οι ταξιδιώτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Μειωμένη...

Τουρισμός: Ανοδική πορεία το ’26 – Ποιο...

Την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2026, καταγράφηκαν 3,5 εκατ....

Ακρίβεια και Πανελλαδικές «φρενάρουν» τα ταξίδια το...

Λιγότεροι φέτος οι ταξιδιώτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Μειωμένη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συντάξεις χηρείας: Στοπ σε περικοπές ή επιστροφές ποσών με νόμο

Τι θα προβλέπει η ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί...

Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Πάνω από ένα μήνα θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις. Τις...

Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21, με...

Τουρισμός: Ανοδική πορεία το ’26 – Ποιο νησί προτιμούν οι ξένοι

Την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2026, καταγράφηκαν 3,5 εκατ....