Δήμος Χερσονήσου:Ευχαριστηρια επιστολή του Ιδρύματος Ελλη Αλεξίου.

Το (δημοτικό) Ίδρυμα «Έλλη Αλεξίου» (Ν.Π.Δ.Δ.) του Δήμου Χερσονήσου με τη λήξη των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον βίαιο ξεριζωμό των Ελλήνων από τα πατρώα τους εδάφη της Μικράς Ασίας και τα θύματα του ανιαρού εκείνου πολέμου με την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων, ευχαριστεί δια του προέδρου του τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, ο οποίος με την έναρξη των εκδηλώσεων ετέλεσε επιμνημόσυνο δέηση, τον δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ιωάννη Σέγκο, ο οποίος αγκάλιασε τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων.
Ακόμη τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χερσονήσου κ. Μιχάλη Καρακατσάνη, την ειδική σύμβουλο κ Μαριάντα Γκολέμη και τον Αντιδήμαρχο κ. Εμμανουήλ Ανυφαντάκη, για την αμέριστη συμπαράστασή τους και τις ενέργειές τους σε επίπεδο Υπουργείων και λοιπών φορέων, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος και τους υπαλλήλους του Δήμου Χερσονήσου για την γραμματειακή τους υποστήριξη.
Επίσης ευχαριστώ πολύ τους εκλεκτούς ομιλητές την πρόεδρο του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» και του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος και ομιλητών των κέντρων για την UNESCO κ. Μ Ζηλεμένου και το τμήμα απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών.
Ευχαριστούμε τους βουλευτές Ν. Ηρακλείου που παρευρέθηκαν ή έστειλαν μηνύματα, τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημότες του Δήμου Χερσονήσου στις χορωδίες Αλατσατιανών και Μαλίων και τον μαέστρο τους, οι οποίες με τα μικρασιατικά τραγούδια και τους χορούς έδωσαν ιδιαίτερο τόνο στις εκδηλώσεις, καθώς και στους μουσικούς της Άνω Βάθειας που ετόνευσαν το κλίμα των εκδηλώσεων.

Ο Πρόεδρος
του Ιδρύματος «‘Ελλη Αλεξίου»

Εμμανουήλ Σμαργιανάκης

Τα σχόλια είναι κλειστά.