Δήμος Χερσονήσου:Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι “Ημέρες Παραμυθιών” στο Δημοτικό Ωδείο .

Ημερομηνία:

Περισσότερα από 200 παιδιά, ηλικίας 4 έως 12 ετών συμμετείχαν στον κύκλο των μουσικοεκπαιδευτικών δράσεων “Ημέρες Παραμυθιών”, που διοργάνωσε για πρώτη φορά η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) στο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου τις Παρασκευές του Μαρτίου.

Μέσα από διαδραστική αφήγηση και παραμυθοσυνταγές, τα παιδιά γνώρισαν την υγιεινή διατροφή και κατανόησαν γιατί πρέπει να υιοθετούμε καλύτερες διατροφικές συνήθειες στην καθημερινότητά μας.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων δράσεων τα παιδιά συμμετείχαν σε ομάδες δημιουργικού αυτοσχεδιασμού και ανέπτυξαν την αίσθηση του ρυθμού, της τονικότητας και της μουσικότητας. Γοητεύτηκαν με τη γνωριμία τους με τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στο ωδείο, ενθουσιάστηκαν με τη μεγάλη ποικιλία ηχοχρωμάτων που αυτά παράγουν και, χρησιμοποιώντας τα, επένδυσαν με μουσικές ιδέες και τραγούδια τις δράσεις.
«Μέσα από δημιουργικές διεργασίες, με τον Πάρη στην κουζίνα, με το Σιγανό ένα σκιάχτρο με ψυχή, με ένα κόκκινο κουμπί και με την κυρία Διατροφή, ο στόχος μας για συναισθηματική, πνευματική, σωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών έγινε πραγματικότητα. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε ειδικά σχεδιασμένες δράσεις πολιτισμού που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη συμμετοχικών διαδικασιών με έμφαση στα παιδιά», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννης Μηλάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με πλούσιο πρόγραμμα συνεχίζεται το 11ο Φεστιβάλ...

Εκδηλώσεις τη Δευτέρα 22/6 και σε Δαφνές, Προφήτη Ηλία,...

Μεν. Μποκέας: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Αντώνιο Μιχελιδάκη και την...

Με πλούσιο πρόγραμμα συνεχίζεται το 11ο Φεστιβάλ...

Εκδηλώσεις τη Δευτέρα 22/6 και σε Δαφνές, Προφήτη Ηλία,...

Μεν. Μποκέας: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Αντώνιο Μιχελιδάκη και την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο: Θετικά τα πρώτα στοιχεία για την φετινή τουριστική χρονιά

Θετική εικόνα για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου...

Ανακαινίζω 2026: Ποιες κατοικίες αφορά, μέχρι ποιο ύψος φτάνει η επιδότηση

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω». Σε λειτουργία βρίσκεται...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη αύριο Δευτέρα 22 Ιουνίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 22 Ιουνίου...

Ανοιχτό τη Δευτέρα το φαράγγι της Σαμαριάς και από τις δύο εισόδους

Κανονικά ανοιχτό θα είναι αύριο, Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026,...