Δήμος Χερσονήσου:Παρουσίαση του νέου βιβλίου Η Κληρονομιά του Σπύρου Πετρουλάκη στα Μάλια

Ημερομηνία:

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Χερσονήσου, ο Σύλλογος Γυναικών Μαλίων «Εστία», το βιβλιοπωλείο Πελαγία Φραγκάκη και οι εκδόσεις Μίνωας συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Σπύρου Πετρουλάκη «Η κληρονομιά» την Τετάρτη 3 Μαϊου και ώρα 18.00, στο χώρο του βιβλιοπωλείου Πελαγία Φραγκάκη (Εισοδίων 23, Μάλια).
Ομιλήτρια: Μαρία Σπανού, προϊσταμένη 2ου νηπιαγωγείου Μαλίων
Αφήγηση: Κατερίνα Λυδάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων.
Συμμετέχει η Χορωδία Μαλίων.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο ΕΜ. Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν εννιά μυθιστορήματά του για ενήλικες και επτά βιβλία για παιδιά. Το 2021 το βιβλίο του «Σασμός» μεταφέρθηκε στην τηλεόραση σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Ο Πάρις, επιτυχημένος δικηγόρος, ζει ανέμελα με τη γυναίκα του και τις κόρες τους. Εντελώς απρόσμενα όμως ένας παλιός δαίμονας, μια βαριά κληρονομιά, “η κατάρα του ’35”, ξυπνάει για να πάρει εκδίκηση. Το ανάθεμα από το παρελθόν απαιτεί τα παλιά χρωστούμενα με τον πιο βαρύ τόκο: τη ζωή της μίας του κόρης. Η ασθένειά της θα τον οδηγήσει στην πιο απρόβλεπτη απόφαση. Έχοντας αντίπαλο τον χρόνο, αναμετριέται με τον πιο επικίνδυνο εχθρό δίχως συμμάχους και καλείται να αποφασίσει ποιο παιδί του θα θυσιάσει. Ο δρόμος που θα πάρει αντιστρατεύεται νόρμες και δεδομένα.

Με φόντο τη σταφιδική εξέγερση του 1935 στην Πελοπόννησο και τις δικαστικές αίθουσες της Αθήνας του σήμερα, δικαστές, ένορκοι και γονείς πρέπει να βγάλουν μια δίκαιη ετυμηγορία για ένα έγκλημα που σχεδιάζεται και εκτελείται με χειρουργική ακρίβεια. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Σε αυτό το δικαστικό θρίλερ οι αναγνώστες καλούνται να διαλέξουν πλευρά, επιστρατεύοντας τη λογική κι όχι την καρδιά.
Εσείς τι θα αποφασίζατε αν βρισκόσασταν στη θέση του Πάρι;

Ποια θα ήταν η ετυμηγορία σας αν ήσασταν στη θέση των δικαστών;

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού με...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά. Ο Ιανουάριος συνεχίζεται με...

Κλείνει τη Δευτέρα ο κύριος διάδρομος του...

Λόγω των προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης στις υποδομές του διαδρόμου...

Ηράκλειο:Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού με...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά. Ο Ιανουάριος συνεχίζεται με...

Κλείνει τη Δευτέρα ο κύριος διάδρομος του...

Λόγω των προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης στις υποδομές του διαδρόμου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαγνήσιο: Πόσο χρειαζόμαστε για να αποφύγουμε την άνοια και να μη γεράσει το μυαλό

Εάν αυξήσουμε τη διατροφική πρόσληψη ενός πολύτιμου μετάλλου, που...

Ανήλικη παραβατικότητα: Ένα πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο πίσω από τη δημόσια ανησυχία

Τι δείχνουν τα στοιχεία. Η ανήλικη παραβατικότητα επανέρχεται συνεχώς με...

Copernicus: Έντονη η ξηρασία στην Κρήτη παρά τις βροχοπτώσεις του Δεκεμβρίου

Τι δείχνουν τα δεδομένα υγρασίας εδάφους – Δείτε τους...

Επίδομα μητρότητας 2026: Γιατί θα είναι αυξημένο – Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

Αύξηση 2,4% λόγω της αναπροσαρμογής των συντάξεων από την...