Δήμος Χερσονήσου:Σε τροχιά υλοποίησης οραματικά έργα στον Τομέα της Επεξεργασίας λυμάτων

Ημερομηνία:

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Μεγάλα project βιολογικών καθαρισμών σε Χερσόνησο, Μάλια, Γούβες θα δώσουν λύση σε προβλήματα δεκαετιών – Νέα δεδομένα στην άρδευση με τη δυνατότητα διαχείρισης μεγάλων ποσοτήτων νερού – Έργα 5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση και επέκταση μονάδων επεξεργασίας λυμάτων

Οραματικές παρεμβάσεις στον τομέα της επεξεργασίας λυμάτων βάζει σε τροχιά υλοποίησης ο Δήμος Χερσονήσου προωθώντας έργα με ισχυρή και πολύπλευρη αναπτυξιακή δυναμική.
Πρόκειται για έργα αναβάθμισης και επέκτασης Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 4.995.321 ευρώ, τα οποία θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών που ταλανίζουν τον Δήμο Χερσονήσου, αλλάζοντας το status quo τόσο σε θέματα επεξεργασίας λυμάτων όσο και αξιοποίησης υδάτινων πόρων για άρδευση.
Συγκεκριμένα, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων σε διεθνές επίπεδο τεχνολογιών, θα δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης 14,4 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού για άρδευση σε καθημερινή βάση, προσφέροντας σημαντική «ανάσα» στον πρωτογενή τομέα και μάλιστα σε περιοχές που αντιμετωπίζουν διαχρονικά προβλήματα λειψυδρίας και υποβάθμισης υδροφόρου ορίζοντα.
«Ξεκινούν άμεσα εμβληματικά έργα που θα αλλάξουν συνολικά το τοπίο στην επεξεργασία λυμάτων και την αξιοποίηση νερού για άρδευση. Πρόκειται για έργα που απαντούν σε ανάγκες δεκαετιών του τόπου μας και η ολοκλήρωσή τους θα δημιουργήσει νέα αναπτυξιακά δεδομένα για τον Δήμο Χερσονήσου», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Η αναβάθμιση και επέκταση των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων σε Χερσόνησο, Μάλια και Γούβες είναι ένα οραματικό έργο με ισχυρό κοινωνικό, οικονομικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Από τη μία θα δημιουργηθούν σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και από την άλλη θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης μεγάλου όγκου υδάτινων πόρων για άρδευση».
Η υπογραφή της σύμβασης των έργων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου, του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Μανόλη Ματθαιάκη, του Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργου Χειρακάκη, του Αντιδημάρχου Χερσονήσου Μανόλη Καλαϊτζάκη και του αναδόχου.
Ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης των έργων είναι 30 μήνες.
Σκοπός τους είναι η αναβάθμιση και η επέκταση των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Χερσονήσου, Μαλίων και Γουβών ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα των μονάδων και να βελτιωθεί η ποιότητα της επεξεργασμένης εκροής για άρδευση.
Στόχος είναι η αξιοποίηση των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων για άρδευση σε μία ευρύτερη περιοχή η οποία αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα λειψυδρίας και υποβάθμισης του υδροφόρου ορίζοντα λόγω της υπεράντλησης των υπόγειων υδάτων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού με...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά. Ο Ιανουάριος συνεχίζεται με...

Κλείνει τη Δευτέρα ο κύριος διάδρομος του...

Λόγω των προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης στις υποδομές του διαδρόμου...

Ηράκλειο:Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού με...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά. Ο Ιανουάριος συνεχίζεται με...

Κλείνει τη Δευτέρα ο κύριος διάδρομος του...

Λόγω των προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης στις υποδομές του διαδρόμου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα μητρότητας 2026: Γιατί θα είναι αυξημένο – Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

Αύξηση 2,4% λόγω της αναπροσαρμογής των συντάξεων από την...

ΔΥΠΑ: Ξεκινά το πρόγραμμα για άνεργες μητέρες συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, μέσω gov.gr οι αιτήσεις

Πρόκειται να δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης...

Ταΰγετος: Εντοπίστηκαν οι οκτώ ορειβάτες, μεταφέρονται σε καταφύγιο

Στους τραυματίες παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρονται με...

Επιστρέφουν πέντε επιδόματα – «Ανάσα» στους μισθούς με αυξήσεις έως 15%

Νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας επαναφέρει συλλογικές συμβάσεις και...