Δήμος Χερσονήσου:Συνολικά 195 δωρεάν τεστ Παπ (Pap test) πραγματοποιήθηκαν το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου

Ημερομηνία:

Συνολικά 195 δωρεάν τεστ Παπ (Pap test) πραγματοποιήθηκαν το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου στον Δήμο Χερσονήσου

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Κέντρο Υγείας Καστελλίου με την Μαία του Κ.Υ. Καστελλίου, Νίκη Μπορμπαντωνάκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου και συγκεκριμένα, τον Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χερσονήσου, Γεώργιο Μαστοράκη, την Αναπλ. Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Χερσονήσου -Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό, Ελίζα Ιατράκη και τη Νοσηλεύτρια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Χερσονήσου, Μαρία Χατζάκη, στο πλαίσιο προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, πραγματοποίησαν κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο επισκέψεις σε 12 (δώδεκα) περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Χερσονήσου, όπου έγιναν συνολικά 195 δωρεάν τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες του δήμου ηλικίας 20-65 ετών.

Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να επαναληφθεί στο προσεχές μέλλον, καθώς η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, δηλαδή ο προληπτικός προσυμπτωματικός έλεγχος διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο για την προστασία της υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, 13 Μαΐου 2024, συμπληρώνονται 141 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου ιατρού, βιολόγου και ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου, ενός από τους σημαντικότερους επιστήμονες του 20ου αιώνα που ανακάλυψε την κυτταρολογική εξέταση Τεστ Παπ (Pap test), του τεστ που ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και έσωσε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στον καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας Στέφανο Κακλαμάνη προτείνεται...

Ομόφωνα αποδεκτή η εισήγηση του Αλέξη Καλοκαιρινού από την...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Στον καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας Στέφανο Κακλαμάνη προτείνεται...

Ομόφωνα αποδεκτή η εισήγηση του Αλέξη Καλοκαιρινού από την...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: «Κάθε βήμα και ένα πρόβλημα» για παιδιά και γονείς

Η καθημερινότητα για δύο μητέρες παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες,...

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους 121.000 αγρότες ειδικού καθεστώτος

Οι δικαιούχοι αγρότες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους...

Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου, αναβάλλεται επ’ αόριστον η εκδίκαση της υπόθεσης

Τι σημαίνει η απόφαση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας. Δεκτή...

Υπέρταση: Τι συμβαίνει και δεν μειώνεται, πού κρύβεται η λύση

Μεγάλη αμερικανική μελέτη αποκάλυψε ότι πάνω από το ¼...