Δήμος Χερσονήσου:Συνολικά 195 δωρεάν τεστ Παπ (Pap test) πραγματοποιήθηκαν το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου

Συνολικά 195 δωρεάν τεστ Παπ (Pap test) πραγματοποιήθηκαν το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου στον Δήμο Χερσονήσου

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Κέντρο Υγείας Καστελλίου με την Μαία του Κ.Υ. Καστελλίου, Νίκη Μπορμπαντωνάκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου και συγκεκριμένα, τον Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χερσονήσου, Γεώργιο Μαστοράκη, την Αναπλ. Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Χερσονήσου -Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό, Ελίζα Ιατράκη και τη Νοσηλεύτρια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Χερσονήσου, Μαρία Χατζάκη, στο πλαίσιο προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, πραγματοποίησαν κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο επισκέψεις σε 12 (δώδεκα) περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Χερσονήσου, όπου έγιναν συνολικά 195 δωρεάν τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες του δήμου ηλικίας 20-65 ετών.

Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να επαναληφθεί στο προσεχές μέλλον, καθώς η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, δηλαδή ο προληπτικός προσυμπτωματικός έλεγχος διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο για την προστασία της υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, 13 Μαΐου 2024, συμπληρώνονται 141 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου ιατρού, βιολόγου και ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου, ενός από τους σημαντικότερους επιστήμονες του 20ου αιώνα που ανακάλυψε την κυτταρολογική εξέταση Τεστ Παπ (Pap test), του τεστ που ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και έσωσε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.