Δήμος Χερσονήσου:Σύσταση Επιτροπής για τις αυτοψίες σε κύριες κατοικίες στις πληγείσες περιοχές

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χερσονήσου ενημερώνει τους δημότες ότι σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, συστήθηκε ειδική τριμελής επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για να διεξάγει αυτοψίες σε κύριες κατοικίες στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες που έλαβαν χώρα από 20 έως και 22 Οκτωβρίου), προκειμένου να εγκριθούν οι σχετικές αποζημιώσεις.

Η εν λόγω Επιτροπή διενεργεί αυτοψία στις δηλωμένες στην αίτηση δικαιούχων ως πληγείσες κύριες κατοικίες, προκειμένου:
α) Να ελέγξει ότι η κύρια κατοικία που έχει δηλωθεί είναι πληγείσα, στην περίπτωση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών.
β) Να ορίσει το βαθμό ζημίας της κύριας κατοικίας, στην περίπτωση του επιδόματος απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και οικοσκευής.
Επίσης, η Επιτροπή προσδιορίζει το ύψος της του επιδόματος του άρθρου 2 της ΚΥΑ 33862/2019 (ΦΕΚ 1699/Β’), σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παράρτημα αυτής.

Για να διεξαχθεί αυτοψία θα πρέπει οι πληγέντες να καταθέσουν το σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά στο e-mail: dimos@hersonisos.gr Mόνο εάν συντρέχει σοβαρός λόγος/εξαιρετικά έκτακτη περίπτωση μπορούν να προσέλθουν και να το καταθέσουν αυτοπροσώπως στα γραφεία Πρωτοκόλλου του Δήμου (μετά από τηλεφωνικό ραντεβού), καθώς με τη με αριθμό 150/22.10.2020 απόφαση Δημάρχου έχει τεθεί σε ισχύ προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου με φυσική παρουσία των δημοτών-συναλλασσόμενων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.hersonisos.gr/press-release/press/oikonenis2020.html. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε πλήρη εξέλιξη οι συντηρήσεις σχολικών μονάδων...

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης...

Ηράκλειο:H Παναγία στο Καρδάκι, το θαυματουργό πηγάδι,...

Η Παναγία στο Καρδάκι είναι ένα μικρό εκκλησάκι με...

Σε πλήρη εξέλιξη οι συντηρήσεις σχολικών μονάδων...

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης...

Ηράκλειο:H Παναγία στο Καρδάκι, το θαυματουργό πηγάδι,...

Η Παναγία στο Καρδάκι είναι ένα μικρό εκκλησάκι με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χωροταξικό: Τι αλλάζει με το νέο ειδικό πλαίσιο για τον τουρισμό

Το Χωροταξικό για τον Τουρισμό αποτελεί ένα εθνικό σχέδιο...

Ο ΕΟΤ ενισχύει τη διεθνή προβολή της Κρήτης μέσω του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV

Τηλεοπτικές εκπομπές με υψηλή τηλεθέαση στο Ηνωμένο Βασίλειο και...

Στο νοσκομείο Χανίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Είχε ατύχημα με το ποδήλατο

Στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Χανιών μετέβη τη Δευτέρα...