Δήμος Γόρτυνας:Άνοιξε ξανά τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Γέργερης

Ημερομηνία:

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Γέργερης, που είχε εγκαταλειφθεί τα προηγούμενα χρόνια, λειτουργεί ξανά και μετατρέπεται σε έναν χώρο αναψυχής, παιχνιδιού και, κυρίως, μάθησης και γνώσης. Το Πάρκο υποδέχθηκε σήμερα τους πρώτους μαθητές, από το Δημοτικό Σχολείο Γέργερης, δίνοντας στα παιδιά την δυνατότητα να γνωρίσουν τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας, να εξοικειωθούν με τα σήματα και τις πινακίδες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία και να μάθουν να κινούνται με ασφάλεια, ως πεζοί, ως ποδηλάτες, αλλά και ως οδηγοί.

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ως δημοτική αρχή, θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Καθαρίσαμε τον χώρο, αποκαταστήσαμε φθορές, ανανεώσαμε σε μεγάλο βαθμό τον εξοπλισμό, ώστε τα παιδιά μας να βρεθούν σε ένα περιβάλλον απολύτως ασφαλές και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις που θα τους ακολουθούν σε όλη την ζωή τους» ανέφερε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

«Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ανήκει σε εσάς. Είστε το μέλλον του τόπου μας και ελπίζουμε ότι, πέρα από το παιχνίδι και την διασκέδαση, θα σας δοθούν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να γίνετε καλύτεροι οδηγοί από εμάς και να μην επαναλάβετε τα δικά μας λάθη, που τόσο πολύ έχουν στοιχίσει στην κοινωνία μας» τόνισε, καλωσορίζοντας τα παιδιά, ο επικεφαλής της «Μεγάλης Γόρτυνας», Μιχάλης Κοκολάκης, που ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι εργάστηκαν προκειμένου το Πάρκο να λειτουργήσει ξανά.

Η επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής θα συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία και στην εμπέδωση του αισθήματος υπευθυνότητας των μελλοντικών οδηγών και αποτελεί ακόμα έναν κρίκο στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος μας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων.

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσαν οι ιερείς, π. Σταύρος Ξημεράκης και π. Μιχάλης Τσακαλάκης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ρούβα, Στέλιος Σηφάκης, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος, Στέλιος Μαυρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Στυλιανάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γέργερης, Μανώλης Προκοπάκης, ο άμισθος ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Γόρτυνας για θέματα αστυνόμευσης και παραβατικότητας, Μανώλης Λαγουδάκης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέργερης, Μαρία Μουζουράκη και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Γέργερης θα φιλοξενήσει αρχικά μαθητές σχολείων του Δήμου μας, ενώ πολύ σύντομα, θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα λειτουργίας του (ημέρες και ώρες), ώστε να ξεκινήσουν και οι επισκέψεις σχολείων από άλλες περιοχές του νομού Ηρακλείου.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Στον Εισαγγελέα οι δύο για την...

Νέες, ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της αυτοκτονίας του...

Κλείνουν τα καταστήματα στο Ηράκλειο για τα...

Σε ενεργή συμμετοχή στην κινητοποίηση για την τραγωδία των...

Ηράκλειο: Στον Εισαγγελέα οι δύο για την...

Νέες, ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της αυτοκτονίας του...

Κλείνουν τα καταστήματα στο Ηράκλειο για τα...

Σε ενεργή συμμετοχή στην κινητοποίηση για την τραγωδία των...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Κρήτη και το 2026

Στα επίπεδα της περσινής χρονιάς εκτιμάται ότι μπορεί να...

Ταξιδιωτική οδηγία από το ΥΠΕΞ: Αποφύγετε τις επισκέψεις σε Ισραήλ, Ιράν και Παλαιστινιακά Εδάφη

Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν...

Καρδιακή ανακοπή: Δύο συμπτώματα που προειδοποιούν 24 ώρες νωρίτερα

Προειδοποιητικά σημάδια -και δυνητικά σωτήρια- θα δώσει 24 ώρες...