Δήμος Γόρτυνας : Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στο Ασήμι

Ημερομηνία:

Οι ορθές πρακτικές κατά την ελαιοκαλλιέργεια, συγκομιδή, μεταφορά, ελαιοποίηση και αποθήκευση του ελαιολάδου, με στόχο την διασφάλιση της ποιότητάς του, παρουσιάστηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στο Λύκειο Ασημίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Γόρτυνας. Εισηγητές ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ, Λευτέρης Αλυσσανδράκης και η Γεωπόνος ΤΕ MSc, Εξ. Συνεργάτιδα Τμήματος Γεωπονίας, ΕΛΜΕΠΑ, Γιώτα Ψειροφωνιά.

Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Σέγκου – Τσατσάκη, στον σύντομο χαιρετισμό της ως εκπρόσωπος του Δήμου Γόρτυνας, τόνισε: «Μέσα από το πρόγραμμα Kriti και μέσα από τέτοιους είδους δράσεις και πρωτοβουλίες, μας δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουμε την σπουδαιότητα του ελαιοκομικού τομέα, με την τεράστια συμβολή στην τοπική οικονομία, αλλά και ευρύτερα στο ΑΕΠ της χώρας μας, να εστιάσουμε στις ορθές πρακτικές για την παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου, να συζητήσουμε για προβλήματα και ευκαιρίες, για την περαιτέρω διασύνδεση της παραγωγικής διαδικασίας με τον τουρισμό και την γαστρονομία μας, για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, στο παρόν και το μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ και ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχίσει να αποδίδει καρπούς, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, και της Κρήτης συνολικά»

Στην ενημερωτική εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Λιοδακάκης, Στέλιος Μαυρίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Κοκκινάκης, Σταύρος Ξυλούρης, Τίτος Χατζάκης, πρόεδροι κοινοτήτων, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:«Ήχος ΕπΗγειος» Παρασκευή 3 και Σάββατο 4...

Μια μουσικοποιητική παράσταση εμπνευσμένη από τον αστείρευτο ποιητικό λόγο...

Κρήτη: Σοκ στο εργοτάξιο του αεροδρομίου Καστελίου...

Θλίψη στο Καστέλι από τον αιφνίδιο θάνατο 60χρονου εργοταξιάρχη,...

Ηράκλειο:«Ήχος ΕπΗγειος» Παρασκευή 3 και Σάββατο 4...

Μια μουσικοποιητική παράσταση εμπνευσμένη από τον αστείρευτο ποιητικό λόγο...

Κρήτη: Σοκ στο εργοτάξιο του αεροδρομίου Καστελίου...

Θλίψη στο Καστέλι από τον αιφνίδιο θάνατο 60χρονου εργοταξιάρχη,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:«Ήχος ΕπΗγειος» Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Απριλίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Μια μουσικοποιητική παράσταση εμπνευσμένη από τον αστείρευτο ποιητικό λόγο...

Κτηνοτροφία: Μπροστά στην τέλεια καταιγίδα ενόψει Πάσχα – Φόβοι για ελλείψεις

Η ευλογιά προβάτων και ο αφθώδης πυρετός «σαρώνουν» την...

Εορτολόγιο 26 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν

Ποιους Αγίους τιμά η Εκκλησία στις 26 Μαρτίου Εορτολόγιο 26...

Τουρισμός: Αγωνία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Πάγωμα» κρατήσεων και στάση αναμονής στην έναρξη της τουριστικής...