Δήμος Γόρτυνας:Νέες χρηματοδοτήσεις, ύψους 2.345.981,47 ευρώ εξασφάλισε η δημοτική αρχή

Ημερομηνία:

Δύο πολύ σημαντικές χρηματοδοτήσεις, που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των υποδομών άρδευσης του ΤΟΕΒ Γέργερης και στην βελτίωση της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Γόρτυνας, εξασφάλισε η δημοτική αρχή.
Η πρώτη χρηματοδότηση, ύψους 2.073.981,47 ευρώ, μέσω της δράσης «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, θα συμβάλλει στην βέλτιστη διαχείριση, τον έλεγχο και την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, καθώς και στην εξάλειψη διαρροών νερού. Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του ΤΟΕΒ Γέργερης, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δικτύων άρδευσης και την κατασκευή δεξαμενών διαχείρισης των υδάτων.
Η δεύτερη χρηματοδότηση, ύψους 272.000 ευρώ, από το «Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025 – Άξονας Οδικές Υποδομές», θα αξιοποιηθεί για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων στην δημοτική και αγροτική οδοποιία (ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις), στους οικισμούς του Δήμου Γόρτυνας.
«Σχετικά με την αναβάθμιση των υποδομών του ΤΟΕΒ Γέργερης, καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που αξιολογήθηκε θετικά από το αρμόδιο υπουργείο, λαμβάνοντας μάλιστα και πολύ υψηλή βαθμολογία. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να διασφαλιστεί η συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Ως προς την δημοτική και αγροτική οδοποιία, η προσπάθειά μας είναι συνεχής, ώστε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα και να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των οικισμών μας. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και συνεχίζουμε την προσπάθεια, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Δήμου μας» τόνισε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μενέλαος Μποκέας: «Νέα αναπτυξιακή προοπτική για το...

Η υιοθέτηση των προτάσεων του Δήμου Μαλεβιζίου για την...

Εξελίξεις στα έργα του ΒΟΑΚ στην «παράκαμψη...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό...

Μενέλαος Μποκέας: «Νέα αναπτυξιακή προοπτική για το...

Η υιοθέτηση των προτάσεων του Δήμου Μαλεβιζίου για την...

Εξελίξεις στα έργα του ΒΟΑΚ στην «παράκαμψη...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκινά στο Ρέθυμνο!

Την έναρξη λειτουργίας του τομέα νεότητας , ανακοινώνει το...

«Σπίτι μου 3»: Έρχεται το 2027 με 2 δισ. ευρώ – Ποιοι μπαίνουν στο πρόγραμμα

Όλα όσα αλλάζουν. Έως 230.000 ευρώ για στεγαστικό δάνειο και...

Κόβουν τα social media στους κάτω των 15 – Τι θα ισχύσει για Facebook, Instagram και TikTok

Πώς θα γίνεται η επαλήθευση ηλικίας. Για την προστασία των...