Δήμος Γόρτυνας:Στο πλευρό των αγροτών η δημοτική αρχή για τους δασικούς χάρτες

Ημερομηνία:

Σύσσωμη η δημοτική αρχή συμμετείχε στην μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών, για τους δασικούς χάρτες, στο Δασαρχείο Ηρακλείου, με κεντρικό αίτημα την άμεση ανάκληση και διόρθωση των δασικών χαρτών.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, ο επικεφαλής της «Μεγάλης Γόρτυνας», Μιχάλης Κοκολάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Πελεκανάκης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης, Γιώργος Φωτάκης, Τίτος Χατζάκης, Στέλιος Σηφάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Μεγάλης Γόρτυνας» Γιώργος Κουμιανάκης, Θανάσης Δεσδενάκης, Θοδωρής Σαβουιδάκης, Γιώργος Σταματάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Μασαούτης από τις «Δυνάμεις Γόρτυνας» και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Γόρτυνας, στήριξαν την κινητοποίηση των αγροτών, μαζί με Δημάρχους και εκπροσώπων φορέων όμορων Δήμων.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, τονίστηκε ότι η λανθασμένη αποτύπωση μεγάλου μέρους των εκτάσεων του Δήμου Γόρτυνας, αλλά και ολόκληρης τηςΠ.Ε. Ηρακλείου, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια σε χιλιάδες ιδιοκτήτες γης και θέτει σε αμφισβήτηση περιουσίες και αναγνωρισμένα δικαιώματα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

«Δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, ενώ έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές μεγάλες εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση, οι οποίες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα έπρεπε να εξαιρεθούν. Διαπιστώνουμε, επίσης ότι δεν έχει γίνει η αναγκαία προεργασία, ως προς το νομικό πλαίσιο, ενώ υπάρχουν και σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων και τα τέλη που προβλέπονται. Καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να δώσουν άμεσα λύση σε αυτό το φλέγον ζήτημα, ώστε οι δασικοί χάρτες να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα και να προστατευτούν πλήρως οι περιουσίες και τα δικαιώματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και όλων των πολιτών που βλέπουν τις περιουσίες τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση» ανέφερε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Όλα τα κρίσιμα θέματα στην ανασκόπηση...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Ο Ιούλιος ξεκίνησε με...

Σκυλάκι έφαγε λαγοκέφαλο σε παραλία του Ηρακλείου...

Το περιστατικό δημοσιοποίησε με ανάρτησή της η κηδεμόνας του...

Δήμος Ηρακλείου:Όλα τα κρίσιμα θέματα στην ανασκόπηση...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Ο Ιούλιος ξεκίνησε με...

Σκυλάκι έφαγε λαγοκέφαλο σε παραλία του Ηρακλείου...

Το περιστατικό δημοσιοποίησε με ανάρτησή της η κηδεμόνας του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μητσοτάκης: Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση

Με αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη άρχισε την...

Δήμος Ηρακλείου:Όλα τα κρίσιμα θέματα στην ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Ο Ιούλιος ξεκίνησε με...

Σκυλάκι έφαγε λαγοκέφαλο σε παραλία του Ηρακλείου και πέθανε

Το περιστατικό δημοσιοποίησε με ανάρτησή της η κηδεμόνας του...

Εορτολόγιο 5 Ιουλίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα και μην ξεχάσετε να τους...