Δήμος Γόρτυνας:Στο πλευρό των αγροτών η δημοτική αρχή για τους δασικούς χάρτες

Ημερομηνία:

Σύσσωμη η δημοτική αρχή συμμετείχε στην μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών, για τους δασικούς χάρτες, στο Δασαρχείο Ηρακλείου, με κεντρικό αίτημα την άμεση ανάκληση και διόρθωση των δασικών χαρτών.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, ο επικεφαλής της «Μεγάλης Γόρτυνας», Μιχάλης Κοκολάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Πελεκανάκης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης, Γιώργος Φωτάκης, Τίτος Χατζάκης, Στέλιος Σηφάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Μεγάλης Γόρτυνας» Γιώργος Κουμιανάκης, Θανάσης Δεσδενάκης, Θοδωρής Σαβουιδάκης, Γιώργος Σταματάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Μασαούτης από τις «Δυνάμεις Γόρτυνας» και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Γόρτυνας, στήριξαν την κινητοποίηση των αγροτών, μαζί με Δημάρχους και εκπροσώπων φορέων όμορων Δήμων.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, τονίστηκε ότι η λανθασμένη αποτύπωση μεγάλου μέρους των εκτάσεων του Δήμου Γόρτυνας, αλλά και ολόκληρης τηςΠ.Ε. Ηρακλείου, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια σε χιλιάδες ιδιοκτήτες γης και θέτει σε αμφισβήτηση περιουσίες και αναγνωρισμένα δικαιώματα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

«Δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, ενώ έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές μεγάλες εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση, οι οποίες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα έπρεπε να εξαιρεθούν. Διαπιστώνουμε, επίσης ότι δεν έχει γίνει η αναγκαία προεργασία, ως προς το νομικό πλαίσιο, ενώ υπάρχουν και σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων και τα τέλη που προβλέπονται. Καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να δώσουν άμεσα λύση σε αυτό το φλέγον ζήτημα, ώστε οι δασικοί χάρτες να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα και να προστατευτούν πλήρως οι περιουσίες και τα δικαιώματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και όλων των πολιτών που βλέπουν τις περιουσίες τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση» ανέφερε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απογειώνεται το «Ν. Καζαντζάκης»: Άνοδος 5% στην...

Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου διακινήθηκαν πάνω από 66.000...

Αγωνία στο Ηράκλειο: 9χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο...

Ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε κατασκήνωση του...

Απογειώνεται το «Ν. Καζαντζάκης»: Άνοδος 5% στην...

Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου διακινήθηκαν πάνω από 66.000...

Αγωνία στο Ηράκλειο: 9χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο...

Ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε κατασκήνωση του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απογειώνεται το «Ν. Καζαντζάκης»: Άνοδος 5% στην επιβατική κίνηση το επτάμηνο

Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου διακινήθηκαν πάνω από 66.000...

Αγωνία στο Ηράκλειο: 9χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση δοκαριού σε κατασκήνωση

Ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε κατασκήνωση του...

Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, προσφέροντας...