Δήμος Γόρτυνας:Σύσκεψη για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος οικοτουρισμού «Destimed Plus» στην περιοχή των Δυτικών Αστερουσίων

Ημερομηνία:

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Destimed Plus» στην περιοχή των Δυτικών Αστερουσίων, με στόχο την δημιουργία ενός ολιγοήμερου πακέτου οικοτουρισμού υψηλής ποιότητας, με το ελάχιστο περιβαλλοντικό κόστος, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα.

Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν φορείς από Ιταλία, Ισπανία, Κροατία και άλλες χώρες, υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης που, σε συνεργασία με τους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού, φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του οικοτουρισμού, σχεδιάζει ένα ολοκληρωμένο και ξεχωριστό πακέτο διακοπών με έμφαση στην παράδοση, τα τοπικά προϊόντα και την διαδικασία παραγωγής τους, τις πρώτες ύλες, σε εναλλακτικές δραστηριότητες, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.

«Στόχος μας είναι η προβολή της Κρήτης και ειδικότερα της περιοχής των Δυτικών Αστερουσίων, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας, με το αντίστοιχο οικονομικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες και με την ελάχιστη επιβάρυνση για το περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων, το πακέτο οικοτουρισμού που σχεδιάζουμε θα περιλαμβάνει διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επισκέψεις σε οινοποιεία, εστιατόρια, ελαιουργεία, καθώς και δραστηριότητες όπως ορειβασία ή μαθήματα μαγειρικής» ανέφερε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Αλεξάκης.

«Η υλοποίηση του προγράμματος “Destimed Plus” είναι ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την ενίσχυση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας, ώστε να πετύχουμε την μέγιστη δυνατή προβολή του τόπου μας και να προσελκύσουμε επισκέπτες που αναζητούν μοναδικές εμπειρίες, που μόνο η Κρήτη μπορεί να προσφέρει» τόνισε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

Το ολιγοήμερο οικοτουριστικό πακέτο θα αξιολογηθεί, θα δοκιμαστεί και θα εμπορευματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσογειακών Προστατευόμενων Περιοχών (ΜΕΤ) που αναπτύσσουν προϊόντα οικοτουρισμού υψηλής ποιότητας.

Στην σύσκεψη για το πρόγραμμα «Destimed Plus» συμμετείχαν, επίσης, ο επικεφαλής της «Μεγάλης Γόρτυνας» Μιχάλης Κοκολάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πελεκανάκης, η διαχειρίστρια των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Γόρτυνας, Μαρία Σφακιανάκη – Ντελάκη, η προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης, Βάσω Μαδούλκα και ο εξωτερικός συνεργάτης της Περιφέρειας Κρήτης, Ιάκωβος Γρύλλης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

«Σφίγγει ο κλοιός» στα Βορίζια: Συνελήφθη 51χρονος...

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 51χρονος στη Μεσαρά,...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

«Σφίγγει ο κλοιός» στα Βορίζια: Συνελήφθη 51χρονος...

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 51χρονος στη Μεσαρά,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...