Δήμος Γόρτυνας:Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το Κλειστό Γυμναστήριο Ασημίου

Ημερομηνία:

Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Γόρτυνας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Ασημίου υπέγραψαν σήμερα, στο Δημαρχείο Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα, ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Υπενθυμίζεται ότι, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία της δημοτικής αρχής με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 1.962.000 ευρώ, για την υλοποίηση αυτού του εμβληματικού για τον Δήμο μας έργου.

«Ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό για την έμπρακτη στήριξη και το ενδιαφέρον που δείχνει για τον Δήμο μας. Από την πρώτη στιγμή της θητείας της, η δημοτική αρχή έθεσε ως προτεραιότητα την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Ασημίου, που είχε βαλτώσει εδώ και πολλά χρόνια. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ώστε σε συνεργασία με τον υπουργό να προχωρήσουν, επίσης, το Κλειστό Γυμναστήριο Αγίας Βαρβάρας, καθώς και άλλα σημαντικά αθλητικά έργα» τόνισε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

«Έχουμε την χαρά και την τύχη να έχουμε δίπλα μας έναν συντοπίτη μας υπουργό, που σε αντίξοες συνθήκες παράγει πολύ σημαντικό έργο και αφήνει το στίγμα του στην περιοχή μας. Τον ευχαριστούμε και προχωράμε μπροστά ενωμένοι, μακριά από μικροδιαφορές και μικροπολιτικές» ανέφερε ο επικεφαλής της «Μεγάλης Γόρτυνας», Μιχάλης Κοκολάκης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στα μεγάλα αθλητικά έργα που πρόκειται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ή να υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος II».

Μεταξύ αυτών:

• Δημιουργία γηπέδου μπάσκετ στην Αγία Βαρβάρα, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
• Δημιουργία μίνι γηπέδου ποδοσφαίρου (calcetto) στα Χουστουλιανά, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
• Δημιουργία μίνι γηπέδων ποδοσφαίρου (calcetto) σε Λαράνι και Παναγιά (προϋπολογισμού 120.000 ευρώ έκαστο).
• Αποκατάσταση αγωνιστικού χώρου Δημοτικού Γηπέδου Αγίας Βαρβάρας, προϋπολογισμού 315.000 ευρώ.
• Κατασκευή περίφραξης και ηλεκτροφωτισμού του Δημοτικού Γηπέδου Αγίων Δέκα, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.

Τόνισε, επίσης ότι αποτελεί προτεραιότητά του η διασφάλιση χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγίας Βαρβάρας, καθώς και η υλοποίηση τουλάχιστον άλλων τριών αθλητικών έργων, σε Γέργερη, Άγιο Θωμά και Αγία Βαρβάρα.

«Στόχος μου είναι, όλοι μαζί, να κάνουμε έργα χρήσιμα για τον τόπο μας, που θα απολαμβάνει όλη η κοινωνία. Και η αρχή γίνεται σήμερα, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το Κλειστό Γυμναστήριο Ασημίου» ανέφερε ο υπουργός.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 1 Ιουλίου...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου,...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 1 Ιουλίου...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου,...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ειδική Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Τετάρτη 1η Ιουλίου

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα...

Εορτολόγιο 1η Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...