Δήμος Ηρακλείου:Απάντηση για το σχολικό συγκρότημα Ακαδημίας

Ημερομηνία:

Με αφορμή την πρόοδο των εργασιών στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας και την ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων του 53ου και 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή κατανοεί και συμμερίζεται απόλυτα την αγωνία των γονέων, των παιδιών και των δασκάλων για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των εργασιών στατικής αποκατάστασης των κτιρίων. Κατανοεί επίσης την όποια αγανάκτηση έχει δημιουργηθεί από τις καθυστερήσεις, οι οποίες όμως ήταν αδύνατον να προβλεφθούν, δεδομένου ότι πρόκειται για αναγκαίες αποκαταστάσεις προβλημάτων που προέκυψαν κατά την πορεία εκτέλεσης των εργασιών.

Η έγκριση της τελευταίας παράτασης διάρκειας τεσσάρων μηνών από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, ήταν απαραίτητη λόγω της ανάγκης αναπροσαρμογής της στατικής μελέτης από τον μελετητή, έπειτα από τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν μετά την αποκάλυψη του στατικού φορέα των κτιρίων Ι και ΙΙ.

Οι διαστάσεις των παραθύρων στα κτίρια Ι και ΙΙ, είναι απολύτως σύμφωνες με τις πολεοδομικές προδιαγραφές φωτισμού – αερισμού των αιθουσών. Στην πρόσοψη των κτιρίων είναι μικρότερα από τα προ υπάρχοντα εξαιτίας των πολλών μεταλλικών ενισχύσεων που απαιτήθηκαν, αλλά στην βορεινή όψη, τα παράθυρα είναι περισσότερα και κατά πολύ μεγαλύτερα από τα προ υπάρχοντα (3,3 μ. από 1,5 μ.). Αυτό αποδεικνύει ότι εξαντλείται κάθε διαθέσιμο περιθώριο για τον σωστό αερισμό των χώρων.

Υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για έργο στατικής ενίσχυσης των κτιρίων, θα θέλαμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής και όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, ήταν και παραμένει η ολοκλήρωση των εργασιών με έντεχνο τρόπο, στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα το «δυνατό χρόνο» γιατί όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όταν ξεκινάει ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο έργο στατικής ενίσχυσης, η πρόοδος των εργασιών μπορεί να αποκαλύπτει σταδιακά προβλήματα που δεν είναι εφικτό να έχουν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη.

Σε κάθε περίπτωση, ας έχουμε όλοι κατά νου ότι η όποια αναστάτωση είναι προσωρινή. Το νέο, ασφαλές σχολείο, θα το χαίρονται για πάρα πολλά χρόνια όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Hράκλειο:Στο Παζάρι του Συνδέσμου μελών Γυναικείων Σωματείων...

Στο καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου...

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού...

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για την...

Hράκλειο:Στο Παζάρι του Συνδέσμου μελών Γυναικείων Σωματείων...

Στο καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου...

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού...

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Η Ζωή εν Τάφω» – Η συγκλονιστική συνύπαρξη του Νίκου Ξυλούρη με τον Μανώλη Μητσιά

Ημέρα πένθους και νηστείας για όλη την Χριστιανοσύνη η...

Πάνω από 400€ το πασχαλινό τραπέζι – Το ωράριο των καταστημάτων

Κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά με το βλέμμα στις...

Hράκλειο:Στο Παζάρι του Συνδέσμου μελών Γυναικείων Σωματείων η Ελένη Βατσινά

Στο καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου...

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για το Πάσχα

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για την...