Δήμος Ηρακλείου:Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Πενταμόδι

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Πενταμόδι την Τρίτη 14 Μαΐου από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, διαμέσου της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πενταμοδίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταμοδίου, υπό το συντονισμό και την οργάνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Φύλων, διενεργεί πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου (τεστ Παπανικολάου), στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας των δημοτών και κατοίκων του.

Η προληπτική εξέταση Τεστ Παπανικολάου (PAP TEST), θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Πενταμόδι την Τρίτη 14 Μαΐου (ώρα 09.00 – 14.00) από τη Μαία Αριστέα Νινιράκη, υπάλληλο της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου (Δημοτικό Ιατρείο), στο χώρο των γραφείων της Κοινότητας. Η εξέταση απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας από 18 έως και 65 ετών.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων με έδρα τον Άγιο Μύρωνα του τμήματος ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Ν. Αλικαρνασσού που υποστηρίζει την υλοποίηση της δράσης στο τηλέφωνο 2810861495.
Η δράση αυτή θα είναι η δεύτερη μιας σειράς ανάλογων δράσεων που υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες και σε άλλα χωριά τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου, ώστε όλες οι δημότισσες και κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε εξετάσεις προληπτικού χαρακτήρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.