Δήμος Ηρακλείου: Δρομολογούνται 200 νέες φυτεύσεις δέντρων από την επόμενη εβδομάδα

Δήμος Ηρακλείου: Δρομολογούνται 200 νέες φυτεύσεις δέντρων από την επόμενη εβδομάδα

Στην αντικατάσταση 200 δέντρων που είχαν κοπεί λόγω προσβολής τους από ξυλοφάγα έντομα ή αρρώστιες ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Δήμος Ηρακλείου από την ερχόμενη εβδομάδα.

Για το σκοπό αυτό επιστρατεύει τη χρήση ενός πρεμνοφάγου, που είναι ένα μηχάνημα το οποίο έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει τα υπολείμματα του κορμού του δέντρου που έχει κοπεί, ώστε να καθαριστεί το υπέδαφος και να προχωρήσει σε νέες φυτεύσεις δέντρων.

Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Νίκος Γιαλιτάκης είναι σημαντικό να γίνει αντικατάσταση του πρασίνου στα σημεία όπου αφαιρέθηκαν δέντρα τα οποία ήταν άρρωστα και συνολικότερα να ενισχυθεί το πράσινο στην πόλη.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ειδικά για το Ηράκλειο ο στόχος της αύξησης του πρασίνου είναι κομβικός και στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει μια πιο εντατικοποιημένη προσπάθεια.

Έτσι ενώ στο παρελθόν για κάθε δέντρο που εμφάνιζε πρόβλημα και έπρεπε να κοπεί είχε δοθεί δέσμευση για δύο νέες φυτεύσεις, ο νέος στόχος που έχει τεθεί είναι ότι για κάθε δέντρο που θα αφαιρείται θα φυτεύονται τέσσερα νέα δέντρα. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν με πράσινο νέοι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης και να διαμορφωθεί ένα πιο ισορροπημένο περιβάλλον στον αστικό ιστό που ειδικά σήμερα με τα ανοικτά ζητήματα της κλιματικής αλλαγής είναι κρίσιμο ζητούμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαλιτάκη, για το σκοπό αυτό τις επόμενες μέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη και τα στελέχη της υπηρεσίας, ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός της ενίσχυσης πρασίνου που έχει βασική προϋπόθεση την εξασφάλιση των αναγκαίων δικτύων που απαιτείται να υπάρχουν για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Όπως είναι γνωστό από τη ΔΕΥΑΗ εντατικοποιείται η προσπάθεια για την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων με σκοπό το νερό που σήμερα χάνεται να αξιοποιηθεί για την άρδευση του αστικού πρασίνου του Ηρακλείου και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει από τώρα να δρομολογηθεί ο προγραμματισμός για να υπάρξει και η αναγκαία υποδομή των δικτύων ώστε να είναι επιτυχημένη η προσπάθεια.ekriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.