Δήμος Ηρακλείου:Η φροντίδα των ζώων και η προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο των ενημερωτικών δράσεων «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ» για τους μαθητές

Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από το 50ο, το 17ο και το Ζάννειο Δημοτικό Σχολείο, και από το 2ο και 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου συμμετείχαν στην ενημερωτική δράση του Δήμου Ηρακλείου με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων στη φιλοζωία και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο της Ανδρόγεω το πρωί της Τετάρτης 10/4.

Τα παιδιά έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τις πληροφορίες σχετικά με την φροντίδα των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος τις οποίες μοιράστηκαν μαζί τους εξειδικευμένοι και έμπειροι εθελοντές και εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά στο διάλογο, έλυσαν απορίες και απέδειξαν ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα γύρω από τα σημαντικά αυτά ζητήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων που βρίσκονται εκτός της πόλης, οι ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιούνται στο χώρο της σχολικής μονάδας. Η ενημέρωση θα επαναληφθεί τις δύο επόμενες εβδομάδες με τη συμμετοχή διαφορετικών σχολείων στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης των νέων υπό το μήνυμα «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ».

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες δράσεις υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, (Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ν. Γενιάς και Εθελοντισμού). Περιλαμβάνουν ενημερώσεις σε Δημοτικά και Γυμνάσια Σχολεία του Δήμου Ηρακλείου, καθ’ όλη τη διάρκεια του Απριλίου, όπου θα ενημερωθούν περισσότεροι από 1.000 μαθητές. Επίσης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, θα διοργανωθεί ειδικό δρώμενο (Μουσική Παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο») για την ευαισθητοποίηση της νεολαίας αλλά και του ευρύτερου κοινού καθώς και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης. Παράλληλα, θα διοργανωθούν δράσεις διασύνδεσης των εθελοντών στις 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων. Τέλος, θα οργανωθεί ειδική ενημερωτική δράση για τη φιλοζωία και το περιβάλλον, για παιδιά με προβλήματα ακοής.

Οι ανωτέρω δράσεις διοργανώνονται με την υποστήριξη των Αντιδημαρχιών:
– Πολιτισμού (Αντιδήμαρχος κα Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη), με αρμοδιότητες για το Κυνοκομείο Ηρακλείου
– Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας (Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης)
– Εθελοντισμού (Αντιδήμαρχος, κα Φιλαρέτη Δαφέρμου – Χρονάκη)
καθώς και του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Νέας Γενιάς, Γιώργου Βλαχάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.