Δήμος Ηρακλείου:Νέο θεσμικό πλαίσιο για την είσπραξη βεβαιωθέντων εσόδων από τους Δήμους Δίνεται δυνατότητα ρύθμισης

Ημερομηνία:

Νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο επιβάλλει στους Δήμους να προβούν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης βεβαιωθέντων εσόδων για οφειλές άνω των 50 ευρώ, εφαρμόζουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό νόμο, οι δήμοι εξασφαλίζουν την είσπραξη των βεβαιωθέντων εσόδων εντός αποσβεστικής προθεσμίας πέντε (5) ετών, που αρχίζει από τη λήξη του έτους της ταμειακής τους βεβαίωσης.
Προκειμένου λοιπόν να επιτευχθεί η είσπραξη των εσόδων για οφειλές άνω των 50 €, οι Δήμοι υποχρεούνται στη χρήση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Η συνηθέστερη επιλογή είναι η κατάσχεση του οφειλόμενου ποσού από τα Τραπεζικά Ιδρύματα στα οποία έχουν λογαριασμούς οι πολίτες.
Εκ της νομοθεσίας δεν απαιτείται η ενημέρωση των δημοτών στις περιπτώσεις κατάσχεσης χρημάτων. Για να μην αιφνιδιαστούν οι πολίτες, γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος Ηρακλείου αυτήν την περίοδο θα εκτελέσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για όσες οφειλές βεβαιώθηκαν ταμειακά εντός του 2018.
Συνιστάται η τακτοποίηση των σχετικών ληξιπρόθεσμων οφειλών (εξόφληση ή ρύθμιση). Οι Δήμοι παρέχουν στους δημότες τη διευκόλυνση τμηματικής καταβολής χρεών σε 12 – 24 δόσεις σύμφωνα με την πάγια ρύθμιση του Ν. 4646/2019. Για την ένταξη στην ρύθμιση απαιτείται σχετική αίτηση ή ηλεκτρονικό αίτημα του δημότη με συνημμένα δικαιολογητικά το Ε9 και το Εκκαθαριστικό Σημείωμα της ΑΑΔΕ του προηγούμενου έτους.
Οι δημότες Ηρακλείου μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ταμειακής Βεβαίωσης στο τηλέφωνο 2813-409145 ή στο e-mail: eispraxeis@heraklion.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε τη σύμβαση ενίσχυσης...

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε τη σύμβαση ενίσχυσης της Υπηρεσίας...

Συνεχίζεται στο κέντρο της πόλης το πρόγραμμα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Αγίου Μηνά και Κυρίλλου Λουκάρεως...

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε τη σύμβαση ενίσχυσης...

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε τη σύμβαση ενίσχυσης της Υπηρεσίας...

Συνεχίζεται στο κέντρο της πόλης το πρόγραμμα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Αγίου Μηνά και Κυρίλλου Λουκάρεως...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Κύπρος γίνεται η έκτη χώρα της ΕΕ που εντάσσεται στο πρόγραμμα SAFE

«Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Άλλη μια χώρα βρίσκεται...

Πέθανε ο Νάσος Αθανασίου

Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Νάσος Αθανασίου πέθανε σε...

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 3 Ιουνίου,...

Εθνική Ελλάδας: Με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του Μάριου Οικονόμου

Οι Έλληνες διεθνείς θα τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου...