Δήμος Ηρακλείου:Βραβεύονται τα σχολεία που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Ανακύκλωσης

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ολοκληρωμένου προγράμματος «πράσινων σχολείων» για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 κατά την οποία θα βραβευθούν τα δημοτικά σχολεία της πόλης για τη συμμετοχή στους στον φετινό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.
H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θεατρικό Σταθμό του Δήμου Ηρακλείου από τις 10.00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. .
Αρχικά θα οργανωθούν υπαίθριες δραστηριότητες (βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις) για τους μαθητές και τις μαθήτριες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης των σχολικών μονάδων.
Τα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, συνέλεξαν πόντους κάνοντας ανακύκλωση 4 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, και μπαταρίες). Στόχος, ήταν τα παιδιά να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά τα ήδη υπάρχοντα υλικά που έχουν σπίτι τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα επιβραβευθούν με βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ τα πρώτα σχολεία σε πόντους θα λάβουν βραβεία και δώρα (tablet) για τις σχολικές τους μονάδες και του μαθητές.
Η δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης followgreen που έχει συσταθεί για το πρόγραμμα είναι: https://followgreen.gr/heraklion .
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Τμήμα Μελετών, Προγραμματισμού & Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σάρωσε 15χρονος από το Ηράκλειο σε διαγωνισμό...

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο γύρους, μια με ηχογράφηση...

Δήμος Ηρακλείου:Τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Ολοκληρώσαμε τις σημάνσεις, προχωράμε στα έργα για...

Σάρωσε 15χρονος από το Ηράκλειο σε διαγωνισμό...

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο γύρους, μια με ηχογράφηση...

Δήμος Ηρακλείου:Τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Ολοκληρώσαμε τις σημάνσεις, προχωράμε στα έργα για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η ΕΕ θωρακίζει τους αγρότες

Υποχρεωτικά τα γραπτά συμβόλαια με τους αγοραστές – Αλλάζουν...

Τρένο στην Κρήτη: Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της Παγκρήτιας Επιτροπής με τον υφυπουργό

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της Παγκρήτιας Επιτροπής...