Δήμος Ηρακλείου:Βραβεύτηκαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου καθώς και τους μαθητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και εισήχθησαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, βράβευσε ο Δήμος Ηρακλείου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του Cafe Μαρίνα.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Στέλα Αρχοντάκη, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Δέσποινα Συγγελάκη και ο συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βαγγέλης Κουτουμάνος απένειμαν επαίνους, σε όλους τους εκπαιδευτικούς που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους
.
και για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν».

Η κ. Καλογεράκη – Αρχοντάκη στην έναρξη της εκδήλωσης έκανε ένα μικρό απολογισμό της πορείας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου από το 2014 έως σήμερα και ανέφερε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να συνεχίσει να βελτιώνεται και να παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες στους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
Μετά τους καθηγητές τιμήθηκαν και οι επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (δέκα συνολικά).
Μια από τις ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς ήταν ο ευχαριστήριος λόγος της Προέδρου της Παγκρήτιας Ουκρανικής Κοινότητας Τατιάνας Κάρποβα προς τους συντελεστές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τα μαθήματα ελληνικών που προσφέρθηκαν στους Ουκρανούς πρόσφυγες πολέμου, όχι μόνο της Κρήτης αλλά ολόκληρης της Ελλάδος.
Το μάθημα ελληνικών προς τους πρόσφυγες παραμένει έτσι κι αλλιώς ένα από τα πιο σημαντικά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ενώ τη σεζόν 2021 – 2022 για πρώτη φορά υπήρξαν και δυο τμήματα ειδικής αγωγής για μαθητές γυμνασίου, τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και αναμένεται να συνεχιστούν.
Συνολικά τη σχολική χρονιά 2021 – 2021 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο δίδαξαν 71 καθηγητές σε περίπου 200 μαθητές γυμνασίου, λυκείου αλλά και πρόσφυγες.
Σημειώνεται ότι την συντονιστική επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αποτελούν η Αντιδήμαρχος κ. Καλογεράκη – Αρχοντάκη, ο συντονιστής κ. Κουτουμάνος, η κ. Αμαλία Αντωνάκη και τα μέλη των εθελοντών του τμήματος παιδείας Εύα Βάμβουκα και Στέλλα Καραντινού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.