Δήμος Μαλεβιζίου: Κλειστά από αύριο παιδικοί – βρεφικοί σταθμοί και σχολεία Έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου

Ημερομηνία:

Κλειστοί θα παραμείνουν από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου και για τις επόμενες 14 ημέρες οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί του Δήμου Μαλεβιζίου, έπειτα από τις έκτακτες ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού. Το μέτρο αφορά και στη λειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών, καθώς και ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Όπως τονίστηκε από τον Υπουργό Υγείας, πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στη μείωση της διασποράς της νόσου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά ο...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Ο κόσμος της εργασίας μετασχηματίζεται ραγδαία με...

Συγχαρητήρια από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου στον...

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, κατόπιν...

Στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά ο...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Ο κόσμος της εργασίας μετασχηματίζεται ραγδαία με...

Συγχαρητήρια από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου στον...

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, κατόπιν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο πόλεμος των 60 ημερών, ο Τραμπ και το Κογκρέσο – Τι ισχύει και τι θα γίνει

Τι προβλέπει ο νόμος του 1973, ποια εναλλακτικά σενάρια...

Στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Αλέξης Καλοκαιρινός: Ο κόσμος της εργασίας μετασχηματίζεται ραγδαία με...

Μακρίσια: Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο «αντίο» στον 13χρονο – Φίλοι του τον αποχαιρετούν με λευκά μπαλόνια

Βαρύ πένθος επικρατεί σήμερα στα Μακρίσια, όπου οικογένεια, συγγενείς...