Δήμος Μαλεβιζίου: Κλειστά από αύριο παιδικοί – βρεφικοί σταθμοί και σχολεία Έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου

Ημερομηνία:

Κλειστοί θα παραμείνουν από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου και για τις επόμενες 14 ημέρες οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί του Δήμου Μαλεβιζίου, έπειτα από τις έκτακτες ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού. Το μέτρο αφορά και στη λειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών, καθώς και ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Όπως τονίστηκε από τον Υπουργό Υγείας, πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στη μείωση της διασποράς της νόσου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου το Δημοτικό...

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 18:30 θα συνεδριάσει στο...

Ηράκλειο:Τη μνήμη των ηρώων καταδρομέων Νικόλαου Καβροχωριανού...

Σήμερα, η σκέψη μας έχει δύο ονόματα. Τον Νίκο...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου το Δημοτικό...

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 18:30 θα συνεδριάσει στο...

Ηράκλειο:Τη μνήμη των ηρώων καταδρομέων Νικόλαου Καβροχωριανού...

Σήμερα, η σκέψη μας έχει δύο ονόματα. Τον Νίκο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μετάλλιο και για την Κρήτη στην 37η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει με 4 μετάλλια! Οι επιτυχίες δεν...

Συναγερμός για τον καύσωνα: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για τις υψηλές θερμοκρασίες

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Κλιματικής...

Προκλήσεις και σχεδιασμοί ενόψει ΔΕΘ

Τι εξετάζει η κυβέρνηση για να ενισχύσει τα εισοδήματα...