Δήμος Μαλεβιζίου: Κλειστά από αύριο παιδικοί – βρεφικοί σταθμοί και σχολεία Έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου

Ημερομηνία:

Κλειστοί θα παραμείνουν από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου και για τις επόμενες 14 ημέρες οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί του Δήμου Μαλεβιζίου, έπειτα από τις έκτακτες ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού. Το μέτρο αφορά και στη λειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών, καθώς και ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Όπως τονίστηκε από τον Υπουργό Υγείας, πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στη μείωση της διασποράς της νόσου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηρακλειώτης ζωγράφος εκθέτει τα έργα του στη...

Ο Δημήτριος (Jim) Γιγουρτσής παρουσιάζει δέκα τρίπτυχα στην έκθεση...

Ολόκληρος ο Δήμος Ηρακλείου μια ανοιχτή σκηνή:...

Το πρόγραμμα της Τρίτης 23 Ιουνίου Με αμείωτο ενδιαφέρον και...

Ηρακλειώτης ζωγράφος εκθέτει τα έργα του στη...

Ο Δημήτριος (Jim) Γιγουρτσής παρουσιάζει δέκα τρίπτυχα στην έκθεση...

Ολόκληρος ο Δήμος Ηρακλείου μια ανοιχτή σκηνή:...

Το πρόγραμμα της Τρίτης 23 Ιουνίου Με αμείωτο ενδιαφέρον και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για Αβραμόπουλο: Η Ν.Δ. έχει καταντήσει πινάκιο δικαστηρίου με γαλάζιο λογότυπο

«Η περιβόητη “αριστεία” της Ν.Δ. έχει μόνιμη έδρα στις...

Μία δεκαετία μετά το Brexit: Οι σχέσεις Ην. Βασιλείου με ΕΕ – Τι λέει η κοινή γνώμη

Στις 23 Ιουνίου 2016, οι βρετανοί ψηφοφόροι επέλεξαν το...

“Πειρατική” TV: Στη φυλακή πατέρας και γιος, ελεύθερος ο αδερφός με εγγύηση 50.000 ευρώ

Συνολικά προφυλακίστηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι, ενώ στους άλλους τρεις επιβλήθηκαν...

Σαφάρι ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Τέλος χρόνου για τους ιδιοκτήτες

Από την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες και η επιβολή...