Δήμος Μαλεβιζίου: Κλειστά από αύριο παιδικοί – βρεφικοί σταθμοί και σχολεία Έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου

Ημερομηνία:

Κλειστοί θα παραμείνουν από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου και για τις επόμενες 14 ημέρες οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί του Δήμου Μαλεβιζίου, έπειτα από τις έκτακτες ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού. Το μέτρο αφορά και στη λειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών, καθώς και ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Όπως τονίστηκε από τον Υπουργό Υγείας, πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στη μείωση της διασποράς της νόσου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανακοίνωση Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου: Χειμερινό ωράριο λειτουργίας...

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου μέχρι και 31.10.2026 θα λειτουργήσει,...

Ηράκλειο:Σύλληψη ατόμου με πάνω από δύο κιλά...

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών...

Ανακοίνωση Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου: Χειμερινό ωράριο λειτουργίας...

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου μέχρι και 31.10.2026 θα λειτουργήσει,...

Ηράκλειο:Σύλληψη ατόμου με πάνω από δύο κιλά...

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Hearth Summit Aegean: Τουρισμός και νησιωτικότητα – Πέντε λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των νησιών

Τουρισμός και νησιωτικότητα, λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το...

Μακροζωία: Η αγωνία του γήρατος και η απάντηση της επιστήμης

Βιώνουμε την επανάσταση της ιατρικής, της τεχνολογίας και των...

BasketGate: Στη φυλακή ο Ηλίας Κορομηλάς – Με βραχιολάκι Τσαρούχα και Πηλοΐδης

Στην απολογία του ο πρώην διαιτητής υποστήριξε πως ο...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ: Ήθελε να ζήσει ως το 1966… αλλά δεν πρόλαβε

Ήταν πρωί της 26ης Οκτωβρίου του 1957. Ο Νίκος...