Δήμος Μαλεβιζίου : Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Malevizi Festival

Ημερομηνία:

Η κρητική μουσική και ο Μαλεβιζιώτης χορός επίκεντρο της τελευταίας μέρας της διοργάνωσης

Μία μεγάλη παρέα έγιναν όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη το βράδυ της Κυριακής, τελευταία μέρα του Malevizi Festival, χορεύοντας στο ρυθμό που έδινε ο Γιώργης Μανωλάκης με το λαούτο του και ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης με τη λύρα του.
Η τελευταία μέρα του 2ου Malevizi Festival ήταν αφιερωμένη στην κρητική μουσική με ντόπιους καλλιτέχνες να ανεβαίνουν στη σκηνή και κρητικά χορευτικά συγκροτήματα να εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας του Malevizi Festival τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην τοπική μουσική παράδοση οι Γιώργος Βασιλάκης, Δημήτρης Καμάρης και Μιχάλης Κοκολογιάννης.

Για δεύτερη χρονιά το Malevizi Festival αποτέλεσε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Κρήτη δίνοντας την ευκαιρία στις χιλιάδες κόσμου, που βρέθηκαν στο Γάζι στις τρεις μέρες του Φεστιβάλ, να διασκεδάσουν και παράλληλα να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις της περιοχής μας. Με δράσεις για μικρούς και μεγάλους, εκθέσεις φωτογραφίας, παραδοσιακές μαγειρικές, τυροκομική, κεντήματα και υφαντά που έρχονται από το παρελθόν, αθλητικές δράσεις, μουσικά και θεατρικά δρώμενα και φυσικά κρητικούς χορούς με επίκεντρο τον Μαλεβιζιώτη που είναι ενταγμένος στο μητρώο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, ως σημαντικό ταυτοτικό στοιχείο του τόπου.

Το 2ο Malevizi Festival ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και την υπόσχεση πως το επόμενο θα είναι ακόμα καλύτερο, με ακόμα περισσότερες δράσεις και μουσικές εκπλήξεις με στόχο να αναδείξει και να προβάλει το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό πυθαρόδεντρο στο Θραψανό

Η φωτισμένη και γραφική πλατεία του χωριού άρχισε να...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό πυθαρόδεντρο στο...

Παρουσία πλήθους κόσμου, φωταγωγήθηκε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025,...

Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό πυθαρόδεντρο στο Θραψανό

Η φωτισμένη και γραφική πλατεία του χωριού άρχισε να...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό πυθαρόδεντρο στο...

Παρουσία πλήθους κόσμου, φωταγωγήθηκε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καιρός: Τοπικές βροχές και ενισχυμένοι βοριάδες στην Κρήτη το Σάββατο – Ανοιχτό το σκηνικό των Χριστουγέννων

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και τοπικές βροχές προβλέπονται...

Νεκρό ένα παιδί από τον Δανό δότη στην Ελλάδα – Εφιάλτης δίχως τέλος για 11 οικογένειες

Οι επιστήμονες τονίζουν τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και...

Ο Tραμπ σχεδιάζει διάσπαση της ΕΕ, λέει δημοσίευμα

Οι 4 χώρες που προσπαθεί να πείσει να αποχωρήσουν. Σεισμό...

Ποιοι βιώνουν βαθύτερη μοναξιά τα Χριστούγεννα

Για πολλούς ανθρώπους, τα Χριστούγεννα δεν είναι περίοδος χαράς...