Δήμος Μαλεβιζίου : Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Malevizi Festival

Ημερομηνία:

Η κρητική μουσική και ο Μαλεβιζιώτης χορός επίκεντρο της τελευταίας μέρας της διοργάνωσης

Μία μεγάλη παρέα έγιναν όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη το βράδυ της Κυριακής, τελευταία μέρα του Malevizi Festival, χορεύοντας στο ρυθμό που έδινε ο Γιώργης Μανωλάκης με το λαούτο του και ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης με τη λύρα του.
Η τελευταία μέρα του 2ου Malevizi Festival ήταν αφιερωμένη στην κρητική μουσική με ντόπιους καλλιτέχνες να ανεβαίνουν στη σκηνή και κρητικά χορευτικά συγκροτήματα να εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας του Malevizi Festival τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην τοπική μουσική παράδοση οι Γιώργος Βασιλάκης, Δημήτρης Καμάρης και Μιχάλης Κοκολογιάννης.

Για δεύτερη χρονιά το Malevizi Festival αποτέλεσε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Κρήτη δίνοντας την ευκαιρία στις χιλιάδες κόσμου, που βρέθηκαν στο Γάζι στις τρεις μέρες του Φεστιβάλ, να διασκεδάσουν και παράλληλα να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις της περιοχής μας. Με δράσεις για μικρούς και μεγάλους, εκθέσεις φωτογραφίας, παραδοσιακές μαγειρικές, τυροκομική, κεντήματα και υφαντά που έρχονται από το παρελθόν, αθλητικές δράσεις, μουσικά και θεατρικά δρώμενα και φυσικά κρητικούς χορούς με επίκεντρο τον Μαλεβιζιώτη που είναι ενταγμένος στο μητρώο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, ως σημαντικό ταυτοτικό στοιχείο του τόπου.

Το 2ο Malevizi Festival ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και την υπόσχεση πως το επόμενο θα είναι ακόμα καλύτερο, με ακόμα περισσότερες δράσεις και μουσικές εκπλήξεις με στόχο να αναδείξει και να προβάλει το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Υπόθεση “ροζ κοκαϊνης”: Στη φυλακή και οι...

Αστυνομικοί της Δίωξης είχαν ακινητοποιήσει με κινηματογραφικό τρόπο επί...

Τριπλάσιες νέες επιχειρήσεις τη δεκαετία 2015–2025 στο...

Ισχυρή και σταθερή άνοδο σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην...

Υπόθεση “ροζ κοκαϊνης”: Στη φυλακή και οι...

Αστυνομικοί της Δίωξης είχαν ακινητοποιήσει με κινηματογραφικό τρόπο επί...

Τριπλάσιες νέες επιχειρήσεις τη δεκαετία 2015–2025 στο...

Ισχυρή και σταθερή άνοδο σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η σιωπηλή επίδραση του περιβάλλοντος στα γονίδιά μας

Οι καθημερινές μας συνήθειες και οι περιβαλλοντικές εκθέσεις φαίνεται...

450 Tour Operators από περισσότερες από 30 χώρες της Ασίας και της Αφρικής γνώρισαν την Κρήτη

Επαγγελματίες του τουρισμού από χώρες όπως το Βιετνάμ, η...

Σπίτια με κοινωνικό μίσθωμα: Ποιοι δικαιούνται τις νέες κατοικίες σε στρατόπεδα και δημόσια ακίνητα

Στην πρώτη Εθνική Στρατηγική για τη Στεγαστική Πολιτική, στην...

Υπόθεση “ροζ κοκαϊνης”: Στη φυλακή και οι δύο συλληφθέντες

Αστυνομικοί της Δίωξης είχαν ακινητοποιήσει με κινηματογραφικό τρόπο επί...