Δήμος Μαλεβιζίου:Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για Άτομα με Αναπηρίες τοποθετήθηκε στη Λυγαριά

Μεν. Μποκέας: «Η πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα όλων»
Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για Άτομα με Αναπηρίες τοποθετήθηκε στη Λυγαριά

«Δυναμώνοντας τους δεσμούς που μας ενώνουν, κερδίζουμε τη συμμετοχή για όλους. Με τα Άτομα με Αναπηρία ζούμε μαζί. Γνωρίζουμε πόσα πράγματα στερούνται, εντός και εκτός θεσμικού πλαισίου. Στο Μαλεβίζι θέλουμε οι υποδομές μας να είναι φιλόξενες και προσβάσιμες. Γι’ αυτό επιβάλλουμε ολοκληρωμένες διαδρομές πλήρους προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία σε κάθε σχεδιασμό ανάπλασης που προσεγγίζουμε. Δεν θέλουμε «αόρατους ανθρώπους». Και αυτήν την αρχή θέλουμε να εφαρμόσουμε στις παραλίες μας. Γιατί η πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα όλων. Ξεκινήσαμε με την τοποθέτηση του ειδικού εξοπλισμού στη Λυγαριά. Αν είστε Άτομο με Αναπηρία αποκτήστε δωρεάν το δικό σας τηλεχειριστήριο για το σύστημα SEATRAC στην παραλία της Λυγαριάς μέσα από την ιστοσελίδα tobea.gr. Ένα θερμό ευχαριστώ στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τη χορηγία του εξοπλισμού και στον Πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννη Μαρή για το συντονισμό της υλοποίησης. Το καλοκαίρι είναι μπροστά»!
Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Καπελάκη που εγκαινίασε το πρώτο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για Άτομα με Αναπηρία που τοποθετήθηκε στη Λυγαριά. Εκεί βρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Πετούσης και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας Μαρίνα Καρούζου.
Ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τη ΜΑΕΔΗΜ και με τη χορηγία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας εγκατέστησαν το σύστημα πρόσβασης SeaTrac καθώς και τις απαραίτητες συνοδευτικές υποδομές (αποδυτήρια, τουαλέτα, θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ) στην παραλία της Λυγαριάς. Τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους τηλεχειριστήριο για το SEATRAC δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα tobea.gr.
Παράλληλα προχωρά ο διαγωνισμός που τρέχει ο Δήμος Μαλεβιζίου μέσω του οποίου προβλέπεται να δημιουργηθούν κατάλληλες ελαφρές, μη μόνιμες υποδομές για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα σε τέσσερις ακόμη θέσεις ακτών κολύμβησης: Αγία Πελαγία, της Αμμουδάρα, Παλαιόκαστρο και του Φόδελε. Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ με 239.750 ευρώ.
Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα τοποθετηθούν στις παραπάνω παραλίες:
• Διατάξεις αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.
• Διάδρομοι σύνδεσης που διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα.
• Αποδυτήρια
• Ενημερωτικές πινακίδες – Σήμανση.
• Τηλεμετρίες
• Συναγερμοί

Τα σχόλια είναι κλειστά.