Δήμος Μαλεβιζίου:Ξεκίνησαν οι εργασίες για την πλατεία στην Αγία Μαρίνα – Τσαλικάκι

Ημερομηνία:

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος

Μία νέα πλατεία που θα αλλάξει την καθημερινότητα των κατοίκων και θα αποτελεί σημείο αναφοράς αποκτά σύντομα η Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκι καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για την ενοποίηση και τον βιοκλιματικό εκσυγχρονισμό της πλατείας Αγίας Μαρίνας με την πλατεία Κωστή Μουντάκη.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας βρέθηκε στην Αγία Μαρίνα και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για το χρονοδιάγραμμα και τα στάδια κατασκευής του έργου που έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο με συνολικό προϋπολογισμό 934.000 ευρώ. Το Δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δημότη Γρηγόρης Περυσινάκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης.

Στο πλαίσιο του έργου δημιουργείται χώρος νέας παιδικής χαράς, χώρος street ball (μπάσκετ), χώρος μικρού θεάτρου με σκηνή και χώροι πρασίνου. Παράλληλα προβλέπεται τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (πέργκολες, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων κ.α.) και τοποθέτηση έξυπνων ηλιακών ειδών αστικού εξοπλισμού (ηλιακό δέντρο, ηλιακό παγκάκι, ηλιακή στάση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς). Επιπλέον, τοποθετούνται φωτοβολταϊκά πάνελ στην ταράτσα του όμορου με την πλατεία 1ου δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας.
Ο απώτερος στόχος από τη χρήση του εξοπλισμού αυτού, είναι η δημιουργία αυτόνομης-πράσινης πλατείας με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα . Τέλος, προβλέπεται εγκατάσταση Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, ειδικός ηλεκτροφωτισμός, χώροι στάθμευσης με πρόβλεψη για ΑμεΑ και τέλος παρεμβάσεις ανάδειξης του Μνημείου Πεσόντων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λευτέρης Αυγενάκης «Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας...

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, παρευρέθηκε...

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στον εορτασμό του προστάτη...

Με αφορμή τη σημερινή εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη...

Λευτέρης Αυγενάκης «Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας...

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, παρευρέθηκε...

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στον εορτασμό του προστάτη...

Με αφορμή τη σημερινή εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Έρχονται νωρίτερα τα χρήματα – Δείτε πότε πληρώνεστε

Από το απόγευμα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου αναμένεται να...

Σοκ στον Άγιο Παντελεήμονα: Εντοπίστηκε βαλίτσα με σορό άνδρα

Μακάβριο εύρημα στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Αθήνα Μέχρι στιγμής παραμένει...

Παιδικός κουμπαράς: Κρατική ενίσχυση έως 1.200 ευρώ ετησίως – Δείτε πώς θα εφαρμοστεί

Ατομικός Επενδυτικός Λογαριασμός Ανηλίκων με κρατική συμμετοχή ίση με...

Ελ Νίνιο: Πώς θα επηρεάσει τον φετινό ελληνικό χειμώνα – Κλιματικές διαφορές στο Ιόνιο

Ελ Νίνιο και οι κλιματικές επιπτώσεις του στην Ελλάδα,...