Δήμος Μινώα Πεδιάδας : Αντίστροφη μέτρηση για τον 13ο Ποδηλατικό Γύρο Πεδιάδας, την Κυριακή 4 Μαΐου

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 4 Μαΐου 2025, θα πραγματοποιηθεί ο 13ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από τα χωριά Αποστόλοι, Σαμπάς, Ζωφόροι, Βόνη, Γαλατάς και Θραψανό, με τερματισμό τη λίμνη Λειβάδες.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 π.μ. στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων Πεδιάδας ενώ το σημείο του τερματισμού είναι η λίμνη του Θραψανου. Η απόσταση που θα κληθούν να καλύψουν οι ποδηλάτες είναι τα 18 χλμ και η εκτιμώμενη διάρκεια της διαδρομής του ποδηλατικού γύρου, αναμένεται να είναι περίπου δύο ώρες (ώρα λήξης 13.00).

Πρόκειται για μία αθλητική δράση η οποία αναβιώνει για 13η συνεχόμενη χρονιά και είναι μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας με τα χωριά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, αναβιώνοντας εικόνες από άλλες εποχές, όπου οι άνθρωποι μετακινούνταν στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατά τους.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αναψυχή των συμμετεχόντων, καθώς και η γνωριμία μεταξύ τους, όπως και με την ενδιαφέρουσα διαδρομή, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.

Τον 13ο ποδηλατικό γύρο Πεδιάδας συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αποστολιανών “Οι Αποστόλοι”, Ενεργών Πολιτών Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού με την Περιφέρεια Κρήτης και τη στήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Οι ενδιαφερόμενες /οι που επιθυμούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Αντιδήμαρχο Καλογερίδη Γρηγόρη στο 6973040672 ενώ για ενοικιάσεις ποδηλάτων και οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην αφίσα, μέχρι την Παρασκευή 2 Μαΐου 2025.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«ΚΑΗΚΕ» το Ηράκλειο για το καμάρι της...

Ανεπανάληπτες στιγμές που γράφουν ιστορία και πρέπει να υπάρχουν...

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Παρουσίαση των νέων δράσεων για...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026,...

«ΚΑΗΚΕ» το Ηράκλειο για το καμάρι της...

Ανεπανάληπτες στιγμές που γράφουν ιστορία και πρέπει να υπάρχουν...

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Παρουσίαση των νέων δράσεων για...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«ΚΑΗΚΕ» το Ηράκλειο για το καμάρι της Κρήτης: Όλα τα videos του Cretalive από την εντυπωσιακή φιέστα του ΟΦΗ!

Ανεπανάληπτες στιγμές που γράφουν ιστορία και πρέπει να υπάρχουν...

Γεωργιάδης: Εντός του 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

«Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ τώρα...

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Παρουσίαση των νέων δράσεων για την Έρευνα και την Καινοτομία

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026,...