Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Με τις δέουσες τιμές εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

Με τις δέουσες τιμές και τον προσήκοντα σεβασμό προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες (Καστελλίου, Αρκαλοχωρίου και Θραψανού) του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Οι εκδηλώσεις μνήμης και φόρου τιμής στους Ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας, περιελάμβαναν την κατάθεση στεφάνων από τους αιρετούς και τους εκπροσώπους της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες και βέβαια τις μαθητικές παρελάσεις των σχολείων του Δήμου. Προηγήθηκε Επίσημη Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Aγίου Γεωργίου στο Καστέλλι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Θραψανό. Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης παρέστη στις εκδήλωσες σε Θραψανό και Καστέλλι, μαζί με τους Αντιδημάρχους Κώστα Αραβιάκη, Γιάννη Δρακάκη και Βάνα Φραγκάκη. Στο Αρκαλοχώρι τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μερκουλίδης.
Με αφορμή τον εορτασμό της 25η Μαρτίου, ο Δήμαρχος ανέφερε:
«Οι αξίες της Επανάστασης του 1821 είναι η Ανεξαρτησία, η Ειρήνη, Ελευθερία, η Δημοκρατία και η Αλληλεγγύη. Παρά τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε όλα τα επίπεδα, οι αξίες αυτές εξακολουθούν να μας ενώνουν και μας εμπνέουν. Σήμερα φέρνουμε στη μνήμη μας τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας ενώ παράλληλα στοχαζόμαστε το μέλλον και τις δικές μας ευθύνες απέναντι στην ιστορία. «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία». Χρειάζεται πάντα τόλμη, συνεχής αγώνας και όχι παραίτηση. Αυτό είναι το διαχρονικό μήνυμα που κουβαλά αυτή η Επέτειος. Σήμερα χειροκροτήσαμε τα παιδιά του Δήμου μας, τα οποία παρέλασαν υπερήφανα για να τιμήσουν τους ήρωες του 1821. Έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον. Χρόνια πολλά και να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.