Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Συνάντηση Δημάρχου με τον Διευθυντή της ΚΤΥΠ

Ημερομηνία:

Με το Διευθυντή του Τμήματος Προγραμματικών Συμβάσεων, Ποιοτικού Ελέγχου και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών της ΚΤΥΠ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης

Συνάντηση με το Διευθυντή του Τμήματος Προγραμματικών Συμβάσεων, Ποιοτικού Ελέγχου και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών της ΚΤΥΠ Θεόδωρο Ηλιόπουλο, είχε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει για την ομαλή διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια, όπως τα σχολεία του Δήμου, τα δημόσια κτίρια κ.α.

Η πλήρης αποκατάσταση των κτιρίων που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτέμβρη, ώστε να καταστεί ξανά ασφαλής η χρήση τους, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο της Δημοτικής Αρχής, δήλωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος έθεσε ενώπιον του κ. Ηλιόπουλου το ζήτημα των σχολικών υποδομών που δύνανται να ανεγερθούν εκ νέου, εφόσον κριθούν από τους μηχανικούς ως ασύμφορες προς επισκευή και γενικά ανεπαρκείς, όσον αφορά τη μελλοντική χρήση τους.

Ο κ. Φραγκάκης βρέθηκε μαζί με τον κ. Ηλιόπουλο στο χώρο των οικίσκων, όπου κάνουν μάθημα οι μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι από τη Δευτέρα 21-02-2022, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, αφήνουν τους οικίσκους και επιστρέφουν στο χώρο όπου έκαναν μάθημα και πριν το σεισμό, μετά τις εργασίες αποκατάστασης που προηγήθηκαν στο κτίριο.
Την ίδια στιγμή, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου θα συνεχίσουν το μάθημα στους οικίσκους μόνο πρωινές ώρες, καθώς μετά την εξέλιξη αυτή μπαίνει τέλος στις διπλοβάρδιες.
Στις σχολικές αίθουσες έχουν επιστρέψει από την περασμένη Τετάρτη και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αρκαλοχωρίου, χώρο που επίσης επισκέφθηκε ο κ. Φραγκάκης με τον κ. Ηλιόπουλο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο παλιό ΚΤΕΟ Ηρακλείου θα πάνε τους...

Έκανε αυτοψία κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης-πιέζει η κατάσταση, δοκιμάζονται...

Ηράκλειο:Απαλλάσσεται ο Δήμος Μαλεβιζίου από τη συμμετοχή...

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας συναντήθηκε με τον Γενικό...

Στο παλιό ΚΤΕΟ Ηρακλείου θα πάνε τους...

Έκανε αυτοψία κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης-πιέζει η κατάσταση, δοκιμάζονται...

Ηράκλειο:Απαλλάσσεται ο Δήμος Μαλεβιζίου από τη συμμετοχή...

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας συναντήθηκε με τον Γενικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΣΥ: Νέο σύστημα λειτουργίας για τα απογευματινά ιατρεία από 1η Ιουλίου – Τι αλλάζει

Τι αλλάζει το υπουργείο Υγείας στα απογευματινά ιατρεία που...

Στο «περιθώριο» οι σχολές που εκπαιδεύουν τουριστικά στελέχη- Η αγορά τα έχει ανάγκη

Υποβαθμισμένη τουριστική εκπαίδευση σε ένα νησί που ζει από...

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η σημασία των αστικών κήπων ως ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο...

Στο παλιό ΚΤΕΟ Ηρακλείου θα πάνε τους μετανάστες

Έκανε αυτοψία κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης-πιέζει η κατάσταση, δοκιμάζονται...