Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Υπεγράφη η σύμβαση για την βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας στο Καστέλλι

Ημερομηνία:

Η σύμβαση για τη βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας στην Κοινότητα Καστελλίου, υπογράφηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, από το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Αντιδημάρχου Γιάννη Δρακάκη.
Βασικός στόχος του έργου είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας, των συνθηκών θερμικής άνεσης και του νυχτερινού φωτισμού με παρεμβάσεις και κατασκευές όπως, αποξήλωση του υφιστάμενου στεγάστρου και κατασκευή νέου μικρότερης επιφάνειας, διαμορφώσεις κτιστών καθιστικών, τμηματική αντικατάσταση των σκληρών υλικών δαπεδόστρωσης στο νότιο τμήμα της πλατείας με χώμα και φύτευση, τοποθέτηση οργάνων υπαίθριου γυμναστηρίου, κ.α.
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης δήλωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση ενός ακόμα έργου που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μέσω της αναβάθμισης ενός δημόσιου- κοινόχρηστου χώρου με έμφαση στη λειτουργικότητα, τη θερμική άνεση της Πλατείας και στόχο την περαιτέρω ανάδειξη της σε σημείο κοινωνικής δραστηριότητας και συνάθροισης, με χρήσεις που θα προάγουν την πολιτιστική έκφραση, την άθληση και την ψυχαγωγία».
Το έργο προϋπολογισμού 300.000€ χρηματοδοτείται από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» έτους 2021, Άξονας Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» και από ίδιους πόρους του Δήμου.
Η προθεσμία για την περάτωση του συνόλου των εργασιών ορίζεται σε οκτώ μήνες από σήμερα, δηλαδή έως την 04/06/2024.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μεγάλη φωτιά σε χώρο ενοικιαζόμενων οχημάτων στην...

Συναγερμός σήμανε 10 λεπτά πριν τη 1 μετά τα...

Κρήτη: Εικόνες πολέμου στο Ηράκλειο τη νύχτα...

Εικόνες καταστροφής από τις «φουνάρες» (ένα πασχαλινό έθιμο, μια...

Μεγάλη φωτιά σε χώρο ενοικιαζόμενων οχημάτων στην...

Συναγερμός σήμανε 10 λεπτά πριν τη 1 μετά τα...

Κρήτη: Εικόνες πολέμου στο Ηράκλειο τη νύχτα...

Εικόνες καταστροφής από τις «φουνάρες» (ένα πασχαλινό έθιμο, μια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΣΕΕ: Πόσο κόστισε το πασχαλινό τραπέζι φέτος – Οι συγκρίσεις με τις περσινές τιμές

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου...

Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Το αρχαιότερο μοναστήρι του κόσμου

Με αφορμή την εντυπωσιακή έκδοση «St Catherine’s Monastery: Behind...

Εορτολόγιο 13 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα του Πάσχα

Σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, 13 Απριλίου, σύμφωνα με το...