Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Καθημερινή η παρουσία αστυνομικών στα σπίτια των ηλικιωμένων

Ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων» ύστερα από πρόταση του διοικητή υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αγ. Νικολάου Γιώργου Παναγιωτάκη, υλοποιεί άμεσα πιλοτικό ανά την Ελλάδα πρόγραμμα για την προστασία και την ασφάλεια των ατόμων τρίτης ηλικίας στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Καθημερινή η παρουσία αστυνομικών στα σπίτια των ηλικιωμένων

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την προστασία και την ασφάλεια των ατόμων τρίτης ηλικίας, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων», εκπόνησε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, ύστερα από πρόταση του διοικητή υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αγ. Νικολάου Γιώργου Παναγιωτάκη.

Ως γνωστόν ο Δήμος οροπεδίου Λασιθίου είναι ο γηραιότερος Δήμος στην Κρήτη και ο πέμπτος γηραιότερος Δήμος της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα επισκέπτονται τους ηλικιωμένους δημότες μόνιμους κάτοικους του δήμου και θα φροντίζουν για την ασφάλειά τους με καθημερινή παρουσία, πέρα από την καθημερινή υποστήριξη με παράδοση φαγητού και ειδών σούπερ μάρκετ, φαρμάκων, πρώτης ανάγκης (ξύλα κλπ) που παρέχεται από το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι».

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης δήλωσε:

«Η περιοχή του Δήμου μας διαθέτει, Κοινωνική Υπηρεσία-Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Υγείας και ΕΚΑΒ 24ωρου κάλυψης, Ιατρεία, Γηροκομείο, Φυσικοθεραπευτήριο, Αστυνομία, Πυροσβεστική κ.α. καθιστώντας το Λασίθι ένα όχι μόνο υγιεινό, αλλά και ασφαλή προορισμό, για μόνιμη διαμονή ή επίσκεψη για την 3η ηλικία.

Το μυστικό για τα υψηλά ποσοστά ηλικιωμένων άρα και μακροζωίας, οφείλεται στο γεγονός ότι η περιοχή του οροπεδίου Λασιθίου αποτελεί πρότυπο υγιεινής ζωής, καθώς οι επισκέπτες αλλά κυρίως οι κάτοικοι απολαμβάνουν τα αγνά τοπικά προϊόντα του τόπου, τις χιλιόχρονες και αναλλοίωτες συνταγές Κρητικής διατροφής, αλλά κυρίως το μοναδικό υγιεινό κλίμα που προσφέρει το υψόμετρο στα χωριά μας, που είναι τα υψηλότερα χωριά της Κρήτης».

Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης πρόσφατα βράβευσε τους τρεις εναπομείναντες τεχνίτες παραδοσιακών αντλητικών ανεμόμυλων, στο κέντρο του Οροπεδίου Λασιθίου στον Άγιο Ιωάννη, όπου οι ηλικιωμένοι πλέον τεχνίτες ανεμομύλων δήλωσαν από κοινού την επιθυμία και την πρόθεση τους να προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και υπηρεσίες τους διδάσκοντας στους νέους την τέχνη και τα μυστικά του παραδοσιακού τεχνίτη ανεμόμυλων, προκειμένου να διασωθεί η παράδοση αυτή που είναι μοναδική στον κόσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.