Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου:RAPΙD TEST στους αλλοδαπούς εργατες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούνται οι αλλοδαποί εργάτες γης να συμμετέχουν στους ΔΩΡΕΑΝ ελέγχους γενικού πληθυσμού, ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (RAPID TEST) που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Τζερμιάδων Λασιθίου.

Οι δειγματοληψίες, που θα πραγματοποιούνται ρινοφαρυγγικά, θα διεξάγονται από ώρα 10:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ., στην αίθουσα ”Αντώνιος Βορεάδης” του Δημαρχείου (Τζερμιάδων).

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους αλλά και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, ώστε να τους σταλεί το αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ιδιαίτερα ότι, όσοι αλλοδαποί εργάτες γης δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, μπορούν να αποκτήσουν προσωρινό ΑΜΚΑ (και για εμβολιασμό) αφού πρώτα επισκεφθούν το ΚΕΠ που βρίσκεται στον ίδιο χώρο (γραφείο ΚΕΠ-Δημαρχείο) και παρακαλούνται οι παραγωγοί που απασχολούν αλλοδαπούς εργάτες γης καθώς και οι ιδιοκτήτες οικιών όπου φιλοξενούνται, να τους ενημερώσουν σχετικά.

Ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τα μέτρα προστασίας έχουν ήδη διανεμηθεί, ενώ τονίζεται ότι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ όλων είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας
Άγγελος Μανουσάκης

Τα σχόλια είναι κλειστά.