Δήμος Πλατανιά:Διεξαγωγή “Δρόμου Μουσούρων και παράλληλης δράσης “Μουσούρων Γεύσεις”.

Στο πλαίσιο της παραπάνω διοργάνωσης , ο Δήμος Πλατανιά για πρώτη φορά πραγματοποίησε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Βαλσαμιώτη στο Βατόλακκο, μία παράλληλη δράση, τη “Μουσούρων Γεύσεις”, με σκοπό την προώθηση των προϊόντων που παράγει η περιοχή. Η δράση αυτή περιλάμβανε ομιλίες-διάλογο με επιστημονικούς και καταρτισμένους στο είδος τους ομιλητές, τον κ. Βασίλειο Ζιώγα, τον κ. Παπαδαντωνάκη Νίκο και τον κ. Χαρτζουλάκη Κώστα, οι οποίοι μίλησαν για τα Τοπικά μας προϊόντα, όπως την ελιά,το αβοκάντο, εσπεριδοειδή κλπ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , ο οποίος τόνισε ότι…. “ ο “Δρόμος των Μουσούρων” “παντρεύει¨αρμονικά τον αθλητισμό με την προβολή της ομορφιάς του τόπου μας και ειδικά της ενδοχώρας. Φέτος με τη δράση “Μουσούρων Γεύσεις” , μέσα στο μοναδικό φυσικό τοπίο του Βαλσαμιώτη, αναδεικνύεται και ο γαστριμαργικός πλούτος της περιοχής, χάρη στα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα…”

Παρών στην παράλληλη δράση αυτή ήταν και ο βραβευμένος Top Sef της Ελλάδος κ. Εμμανουήλ Παπουτσάκης, ο οποίος παρουσίασε τρόπους παρασκευής και δημιουργίας εδεσμάτων από τα παραπάνω τοπικά μας προϊόντα, με τη βοήθεια της οργανωτικής επιτροπής του “Δρόμου Μουσούρων”.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ Πλατανιά κ. Αντώνης Φραγκονικολάκης, οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Στέλιος Δημητρογιαννάκης και κ.Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη Χρυσάνθη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τάσος Κουρουπάκης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ.Μαλανδράκη-Κρασουδάκη Σοφία, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πλατανιά κ. Μανόλης Ντουντουλάκης, εκπρόσωποι Συλλόγων και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, Δήμος Πλατανιά διοργανώνει σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων (ΣΔΥΧ), τους Πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων, για 4η χρονιά τον Αγώνα Δρόμου, με την επωνυμία “ 4ος Δρόμος Μουσούρων”.

Στην διοργάνωση θα λάβουν χώρα αγώνες δρόμου για κάθε ηλικία, σε διαδρομές οι οποίες έχουν προσδιορισθεί και διασχίζουν μεγάλο αριθμό Τοπικών Κοινοτήτων και συγχρόνως είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Τη διοργάνωση στηρίζουν όλα τα Τοπικά Συμβούλια και οι Σύλλογοι της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα οι διαδρομές που θα διεξαχθεί ο αγώνας είναι οι παρακάτω:
1ος αγώνας, 21 Χιλιόμετρα : Ώρα εκκίνησης 08:30π.μ., από τη γέφυρα του Φουρνέ, η διαδρομή είναι ΦΟΥΡΝΕΣ-ΣΚΙΝΕΣ-ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ-ΒΑΤΟΛΑΚΟΣ-ΚΟΥΦΟΣ- ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ-ΦΟΥΡΝΕ-ΜΕΣΚΛΑ (τερματισμός)
2οςαγώνας, 10 χιλιόμετρα : Ώρα εκκίνησης 10:00π.μ., από την Πλατεία Σκινέ.
Η διαδρομή είναι ΣΚΙΝΕΣ-ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ-ΦΟΥΡΝΕΣ-ΜΕΣΚΛΑ(τερματισμός).
3ος αγώνας, 4 χιλιόμετρα: Ώρα εκκίνησης 10:15π.μ., από τη Γέφυρα Φουρνέ, η διαδρομή είναι ΦΟΥΡΝΕ-ΜΕΣΚΛΑ(τερματισμός)

www.dropbox.com/s/hrh7sckak71j4dq/spot_dromos Mousourwn.mp4

Τα σχόλια είναι κλειστά.