Δήμος Πλατανιά: Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας “Ο Τόπος και οι Άνθρωποί του” στα Παλαιά Ρούματα

Δήμος Πλατανιά: Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας “Ο Τόπος και οι Άνθρωποί του” στα Παλαιά Ρούματα

Ο Δήμος Πλατανιά και η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Ο Τόπος και οι Άνθρωποί του”, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Παλαιών Ρουμάτων του Δήμου Πλατανιά. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 12:00.  Πρόκειται για μια έκθεση που αποτυπώνει μέσα από τον φωτογραφικό φακό, πρόσωπα και γεγονότα των Παλαιών Ρουμάτων, την ιστορία και  τις κοινωνικές δραστηριότητες των ανθρώπων τους, στο τότε και στο τώρα, με στόχο να διατηρήσει ζωντανά ήθη και έθιμα και να προβάλλει τη δράση όσων με επιμονή και πολλή προσπάθεια συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της κοινωνίας των Παλαιών Ρουμάτων. 

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης δήλωσε,  “με μεγάλη χαρά ο Δήμος Πλατανιά συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στην έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων. Μέσα από την αναβάθμιση και αξιοποίηση των κτιριακών του υποδομών και τη διάθεσή τους σε πρωτοβουλίες όπως αυτήν της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Παλαιών Ρουμάτων, προβάλλουμε τον τόπο, τους ανθρώπους του και την ιστορία τους , όπως αυτούς των Παλαιών Ρουμάτων, κατοίκους ξακουστούς για την αντρειοσύνη τους, το ελεύθερο πνεύμα τους και την ανθρωπιά τους, που έχουν γράψει τη δική τους σελίδα στη σύγχρονη ιστορία..” ενώ συγχαίρει τον Πρόεδρο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης κι επιμελητή της Έκθεσης κ. Εμμανουήλ Μπομπολάκη καθώς και τα μέλη της, οι οποίοι μέσα από τη φωτογραφία ..  “αναδεικνύουν όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα των Παλαιών Ρουμάτων για να διασωθούν και να γίνουν γνωστά και στις επόμενες γενιές.” 

Επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πλατανιά κ. Ασπασία Λουπάκη , σε δήλωσή της, ανέφερε, “ Με την έκθεση  φωτογραφίας οι μικρές προσωπικές και επαγγελματικές ιστορίες των ανθρώπων του τόπου γίνονται κομμάτι τοπικής ιστορίας και αυτό έχει μια ιδιαίτερη αξία για όλους. 

Κυρίως γιατί τονώνει τη μνήμη αλλά και τη σχέση μας με το παρελθόν και με τους ανθρώπους που προσέφεραν σ’ αυτόν εδώ τον τόπο. Είναι υποχρέωσή μας ως Δήμος Πλατανιά να αναδείξουμε, να προβάλλουμε, να τιμήσουμε τους ανθρώπους που έζησαν, που δημιούργησαν, που άφησαν το στίγμα τους στον τόπο μας. Είναι μια πράξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την προσφορά και την παρουσία τους.”

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Παλαιών Ρουμάτων και  επιμελητής της έκθεσης κ. Εμμανουήλ Μπομπολάκης , αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη και τα μέλη του ΔΣ για τη βοήθεια στην εκτέλεση της Έκθεσης, δήλωσε, “ Ο σκοπός της έκθεσης είναι να  αναδειξει μορφές  χωριανών κυρίως από το παρελθόν, να δείξει ιστορίες μέσα από την φωτογραφία που κινδυνεύουν να χαθούν ,να ξυπνήσει αναμνήσεις για  αγαπημένα πρόσωπα και ξεχασμένα επαγγέλματα, να φρεσκάρει τον πολιτισμό του τόπου με εικόνες παλαιών χορευτών λαϊκών οργανοπαιχτών , τραγουδιστών ριζίτικου τραγουδιού, να διατηρήσει έθιμα και παραδόσεις ,να παρουσιάσει  βιοπαλαιστές,  διανοουμένους ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, οπλαρχηγούς…”

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 

Κάθε Κυριακή, 11:00 με 13:00

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Εμμανουήλ Μπομπολάκης, τηλ. 6944414877

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΘΕΣΗΣ   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ο Τόπος και οι Άνθρωποί του” ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΡΟΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 

Ιωάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά

Ασπασία Λουπάκη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πλατανιά

Εμμανουήλ Μπομπολάκης , Πρόεδρος Λαϊκής βιβλιοθήκης Παλαιών Ρουμάτων 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 

Ομιλία Φάνη Μανουσάκη , Φωτογράφου, “Ένας τόπος μέσα από τις φωτογραφίες”

ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Μουσικά κομμάτια που αφορούν τη φωτογραφία από τους Δημήτρη Βακάκη ,Νίκο Ρενιέρη και Λευτέρη Δουνδουλάκη.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ 

Από τον  Πρόεδρο της Λαϊκής βιβλιοθήκης κ. Εμμανουήλ Μπομπολάκη 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.