Δήμος Πλατανιά:Με επιτυχία η πεζοπορική διαδρομή στο Συρίλι Την Κυριακή 10 Μαρτίου η επόμενη στα Καμισιανά”

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πεζοπορική διαδρομή που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο της δράσης των διαδρομών σε μονοπάτια που έχει αναδείξει, σημάνει και συντηρήσει ο Δήμος και σε περιοχές ιστορικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
Περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες ακολούθησαν μια κυκλική διαδρομή, 3,5 χιλιομέτρων, στο Συρίλι του Δήμου Πλατανιά, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το καταφύγιο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου που δημιουργήθηκε το 1938 και το οποίο έχει αναδείξει η Κοινότητα Συριλίου.
Τους συμμετέχοντες ξενάγησαν και μίλησαν για την ιστορία του τόπου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ Ευτύχης Μαυρογένης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Χατζηδάκης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Νεκταρία Μαυροματάκη. Την πεζοπορία συνόδευε επίσης το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού του τοπικού τμήματος Κισσάμου, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Στο τέλος της διαδρομής οι Τοπικοί Φορείς προσέφεραν παραδοσιακό κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στόχος μας είναι οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες μας να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τα μονοπάτια, τις διαδρομές και τα τοπόσημα που ο Δήμος έχει αναδείξει και συντηρήσει αλλά και γενικότερα περιοχές περιβαλλοντικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πολυχρόνης Σημαντηράκης ανέφερε ότι η αθρόα συμμετοχή του κόσμου στην πρόσφατη πεζοπορία δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για τη δράση αυτή του Δήμου κι ευχαρίστησε για την υποστήριξη τις κοινότητες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού του τοπικού τμήματος Κισσάμου και όλους τους συμμετέχοντες.
Η επόμενη πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στην Κοινότητα Καμισιανών, με ώρα εκκίνησης 15:30, από την πλατεία του χωριού. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή, 2,5-3 χιλιομέτρων , σε ένα καταπράσινο τοπίο, ήπιας δυσκολίας, με εκτιμώμενο χρόνο πεζοπορίας έως 2 ώρες. Συνιστάται ελαφρύς ρουχισμός, κατάλληλα παπούτσια και να κρατάτε το νερό που θα χρειαστείτε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.