Δήμος Πλατανιά: Μείωση ανταποδοτικών τελών σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (επί των παρόντων), με εισήγηση του Δημάρχου κου Ιωάννη Μαλανδράκη, αποφασίσθηκε να διατηρήσει για μια ακόμη χρονιά αμετάβλητους τους γενικούς συντελεστές των Δημοτικών Τελών.
Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο στην ίδια απόφασή του, αποφάσισε να υπάρξει μια γενναία μείωση στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού όπως οι Πολύτεκνοι, οι Τρίτεκνοι, τα ΑμεΑ, οι Μονογονεϊκές οικογένειες.
Η μείωση των ανταποδοτικών τελών, παρά τις δυσχερείς συνθήκες που βιώνουμε λόγω Covid-19, κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί μέσα από την καλύτερη δυνατή διαχείριση των εσόδων και την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος προχώρησε σε πλήρη απαλλαγή και όχι αναστολή των Δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που τέλεσαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας, λόγω Covid-19, για τρεις μήνες την τρέχουσα περίοδο.
Η ληφθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των τελών, στοχεύει αφενός στην υποστήριξη των ευπαθών ομάδων καθώς και των κοινωνικά εχόντων ανάγκη, αλλά και αφετέρου λειτουργεί ως επιβράβευση σχεδόν στο σύνολο (λόγω των υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων που τέθηκαν) των ομάδων των δημοτών μας, οι οποίοι συμβάλλουν ενεργά στην μείωση της υπογεννητικότητας που αποτελεί μείζον πρόβλημα.

Πιο αναλυτικά η μείωση των ανταποδοτικών τελών, για τρίτεκνους, ΑμεΑ, Μονογονεϊκές οικογένειες είναι σε ποσοστό 40% και για οικογενειακά εισοδήματα έως 30.000,00€, ενώ για πολύτεκνους 50% μείωση και για οικογενειακά εισοδήματα έως 40.000,00€.
Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο μετέφερε στην Οικονομική Επιτροπή, την έγκριση μείωσης Ανταποδοτικών Τελών για τους ωφελούμενους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, κατά περίπτωση εφόσον τηρούνται τα κριτήρια.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ....

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...

Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία...

Τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται να το περάσουν...

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ....

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...

Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία...

Τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται να το περάσουν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στο Ρέθυμνο

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...

Καιρός: Τελευταία μέρα… του χειμώνα η Κυριακή στην Κρήτη και μετά 30άρια

Παραμένει το χειμωνιάτικο σκηνικό με κρύο και βροχές, αλλά...

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ. ευρώ για το νέο θέρετρο στη Κίσσαμο

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...

Η Ευρώπη το μεγαλύτερο θύμα της κλιματικής αλλαγής

Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος...