Δήμος Πλατανιά:Υπογραφή σύμβασης, για την εκτέλεση έργου, Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Βρυσών

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι υπογράφηκε η σύμβαση, με τον εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρείας , για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων οικισμού Βρυσών, Δήμου Πλατανιά», προϋπολογισμού 257.000,00 € .
Η χρηματοδότηση προέρχεται μετά από υποβολή της πλήρης Μελέτης διεκδίκησις στο Πρόγραμμα ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ “ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ”και από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δήμου και είναι εγγεγραμμένο στο τακτικό Τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του 2022 του Δήμου Πλατανια.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης επισήμανε ΄΄… ότι οι αναπλάσεις αυτές προσδίδουν στο συνολικό αρχιτεκτονικό ύφος του οικισμού, καθώς θα υλοποιηθούνε με λιτό σχεδιασμό και χρήση φυσικών υλικών, ενώ ήδη εκτελούνται και άλλα έργα στη Κοινότητα τα οποία αφορούν αναπλάσεις περιβαλλοντικών και πεζοπορικών διαδρομών …΄΄

Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου, προβλέπονται παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Βρύσες. Αφορά τους διαθέσιμους υφιστάμενους κοινόχρηστους χώρους – πλατείες, οι οποίες με το έργο αυτό αναβαθμίζονται αισθητικά και λειτουργικά. Οι εργασίες περιλαμβάνουν κυρίως:
• Επενδύσεις – επιστρώσεις δαπέδων
• Κατασκευή καθιστικών διατάξεων
• Δημιουργία χώρων πρασίνου και δεντροφυτεύσεις
• Εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού
• Εγκατάσταση φωτιστικών και δημιουργία δικτύου και υποδομών
• Λοιπές οικοδομικές εργασίες επισκευών στους κοινόχρηστους χώρους
Οι εργασίες λαμβάνουν χώρα σε όλο τον οικισμό σε πέντε επί μέρους πλατείες. Οι τρεις αφορούν το κεντρικό σημείο του οικισμού και οι άλλες δυο αφορούν κοινόχρηστους χώρους – σημεία ενδιαφέροντος, για την προσέλευση και αναψυχή του ντόπιου πληθυσμού και των επισκεπτών.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.