Δήμος Ρεθύμνης:Ολοκλήρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος

Ημερομηνία:

Ακόμα μία δράση ευαισθητοποίησης και προβληματισμού των μαθητών στα κρίσιμα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, ολοκληρώθηκε από το Δήμο Ρεθύμνης.

Περιλάμβανε μια σειρά από οργανωμένες επισκέψεις παιδιών, που φοιτούν στην ΣΤ’ Τάξη Δημοτικού σχολείου, στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της ΔΕ.ΔΙ.ΣΑ Χανίων, πρωτοβουλία, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματος «Αλλάζω Συνήθειες, Σώζω τον Πλανήτη» το οποίο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης και πρόσφατα απέσπασε το βραβείο καλύτερου εκπαιδευτικού προγράμματος στη διοργάνωση Greek Green Awards 2025 .

Μέσα από την εμπειρία της επίσκεψης στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη διαδικασία της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή. Ενημερώθηκαν, δηλαδή, πώς από την παραγωγή αποβλήτων περνάμε στη συλλογή, τη διαλογή και, τέλος, στην επεξεργασία και ανακύκλωση. Είδαν από κοντά την υπερφόρτωση των χωματερών και την αντίστοιχη επίπτωσή τους στη ρύπανση του περιβάλλοντος. Με τον τρόπο αυτό, βιωματικά πλέον, τα παιδιά κατανόησαν τη σημασία της σωστής διαχείρισης των αποβλήτων και το κέρδος ή τη ζημία που προκαλεί η ορθή ή μη διαχείριση των απορριμμάτων στο περιβάλλον.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Κρήτης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου και το Δημοτικό Σχολείο Γερανίου.

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του προγράμματος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Στυλιανός Σπανουδάκης υπογράμμισε ότι «τέτοιες δράσεις αποσκοπούν στην ενίσχυση της ικανότητας των παιδιών να αναγνωρίζουν και να αξιολογούν τις περιβαλλοντικές συνέπειες των καθημερινών τους επιλογών στη διαχείριση αποβλήτων». Ο ίδιος επισήμανε, ότι «Με τη συμμετοχή τους οι μαθητές γίνονται φορείς της γνώσης και της αλλαγής, επηρεάζοντας τόσο το οικογενειακό όσο και το ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον».

Τέλος ο κ. Αντιδήμαρχος και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης, ευχαριστούν θερμά τον κ. Κώστα Πατεράκη, Γενικό Διευθυντή της ΔΕ.ΔΙ.ΣΑ Χανίων για την εξαιρετική συνεργασία, καθώς και το προσωπικό της μονάδας για τις ξεναγήσεις και την φιλοξενία.

Επίσης ευχαριστούν θερμά το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου για την ευγενική χορηγία του καθώς όλες οι μεταφορές των μαθητών και μαθητριών από το Ρέθυμνο στα Χανιά έγιναν δωρεάν με τα λεωφορεία της εταιρείας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης : Δημιουργικά Εργαστήρια για όλες...

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ «ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ...

Το GIS Crete και το Πρόγραμμα «ΖΩΗ»...

Διπλή σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Κρήτης στα Βραβεία...

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης : Δημιουργικά Εργαστήρια για όλες...

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ «ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ...

Το GIS Crete και το Πρόγραμμα «ΖΩΗ»...

Διπλή σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Κρήτης στα Βραβεία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου – Η σύζυγος του Ανδρέα, σε έναν πολυτάραχο γάμο, γεμάτο ιστορία

Η πρώην σύζυγος του Ανδρέα Παπανδέρου, Μαργαρίτα Έφυγε από τη...

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης : Δημιουργικά Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ «ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ...

Το GIS Crete και το Πρόγραμμα «ΖΩΗ» διακρίθηκαν στα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Διπλή σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Κρήτης στα Βραβεία...