Δήμος Ρεθύμνης : Σε εξέλιξη το πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση, το οποίο, ως γνωστόν, υλοποιεί η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης.
Στόχος του προγράμματος είναι η εξασφάλιση της ορατότητας για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και πεζών, η πρόληψη για εκδήλωση πυρκαγιάς, η καθαριότητα και ο ευπρεπισμός της πόλης και των οικισμών.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθάρισμα παράπλευρα από το σώμα των οδών, τάφρων και πρανών των δημοτικών, κατά προτεραιότητα, οδών και αγροτικών δρόμων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας, κατά τον μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ που διανύουμε, προβλέπονται παρεμβάσεις καθαρισμού στις περιοχές:

1 . ΡΟΥΣΤΙΚΑ – ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΖΟΥΡΙΔΙ – ΚΑΤΩ ΠΟΡΟΣ

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και ενδέχεται να μεταβληθεί και να αναπροσαρμοστεί σε περίπτωση που ανακύψουν έκτακτες ή απρόβλεπτες ανάγκες.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στις συγκεκριμένες εργασίες καθαρισμού, δεν περιλαμβάνεται κόψιμο κλαδιών από ιδιωτικές περιουσίες δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα αγρονομική διάταξη (υπ.1 ΦΕΚ 933/Β/19-05-2009), η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί υποχρέωση των ίδιων των ιδιοκτητών.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι έχουν προβεί σε αυθαίρετη τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων και ελαστικών στους προαναφερόμενους κοινόχρηστους χώρους των περιοχών παρέμβασης, να τα απομακρύνουν άμεσα.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης, θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων, χωρίς την υποχρέωση παροχής αποζημίωσης σε θιγόμενους από την απομάκρυνση υλικών που ενδεχομένως χρειαζόταν, εντούτοις δεν απέσυραν από τους κοινόχρηστους χώρους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διονύσης Φιλιώτης: Μια διαδρομή 62 χρόνων στο...

Την πολυετή προσφορά και την ουσιαστική συμβολή του στον...

Λαμπρή λιτανεία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων και...

28 Οκτωβρίου 2026 Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και πάνδημη λιτανεία στους...

Διονύσης Φιλιώτης: Μια διαδρομή 62 χρόνων στο...

Την πολυετή προσφορά και την ουσιαστική συμβολή του στον...

Λαμπρή λιτανεία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων και...

28 Οκτωβρίου 2026 Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και πάνδημη λιτανεία στους...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνεργασία Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου με το Αστικό ΚΤΕΛ για την οδική ασφάλεια

Συνεργασία Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου με το Αστικό ΚΤΕΛ...

Στην παράδοση του πρώτου τμήματος του νέου ΒΟΑΚ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Μανώλης Μενεγάκης: Θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Υποδομών στην αξιοποίηση...

Λαμπρή λιτανεία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων και της Παναγίας Σουμελά στο Ρέθυμνο

28 Οκτωβρίου 2026 Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και πάνδημη λιτανεία στους...