Δημοσκόπηση: Αντίθετοι με τη χαλάρωση των μέτρων οι πολίτες – Η ακρίβεια στο ρεύμα ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος»

Επιπλέον, δεν δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κυβερνητική διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας

Δημοσκόπηση: Αντίθετοι με τη χαλάρωση των μέτρων οι πολίτες – Η ακρίβεια στο ρεύμα ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος»

Και όμως, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν συμφωνεί με την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κοροναϊού.

Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, το 62% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της χαλάρωσης των μέτρων και μόλις οι μισοί (31%) αναφέρουν ότι τα μέτρα πρέπει να γίνουν πιο ήπια.

Αναλυτικά, στην ερώτηση αν είναι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσουν τα μέτρα κατά του κοροναϊού, το 39% απάντησε «μάλλον όχι», το 23% «σίγουρα όχι», το 18% είπε «μάλλον ναι», το 13% «σίγουρα ναι» και το 7% «ΔΓ/ΔΑ».

Μάλιστα, οι συνταξιούχοι είναι εκείνοι που απαντούν σε μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικά στο συγκεκριμένο ερώτημα, με το 75% να λέει «όχι» στη χαλάρωση των μέτρων, ενώ ακολουθούν με 68% οι δημόσιοι υπάλληλοι, με 60% οι επιχειρηματίες / επαγγελματίες και με 52% οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Ακρίβεια: Το ηλεκτρικό ρεύμα ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος»

Στο θέμα της ακρίβειας, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «ποια κατηγορία εξόδων της οικογένειάς σας θα λέγατε ότι σας προβληματίζει σήμερα περισσότερο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό (46%) απάντησε το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ακολουθεί η θέρμανση (26%) και τα τρόφιμα (9%).

Εντυπωσιακό είναι, μάλιστα, ότι ακόμη και όσοι δηλώνουν ότι έχουν «άνετη ή πολύ άνετη» οικονομική κατάσταση θεωρούν ως το πιο σημαντικό έξοδο την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος σε ποσοστό 46%, ενώ το ίδιο απαντούν και όσοι έχουν μέτρια οικονομική κατάσταση με 49% ή δύσκολη και πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση με 48%.

Κυβέρνηση – «Ελπίδα» σημειώσατε 2

Δυσαρεστημένοι από την κυβερνητική διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας «Ελπίδα» δηλώνουν στην πλειοψηφία τους οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, σε ποσοστό 72% δηλώνουν ελάχιστα έως καθόλου (59%) και λίγο (13%) ικανοποιημένοι, ενώ το 16% απαντά μέτρια και το 7% αρκετά (5%) και πολύ (2%).

Τα σχόλια είναι κλειστά.