Δημοσκόπηση-Με 20,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Ρεκόρ δημοτικότητας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση-Με 20,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Ρεκόρ δημοτικότητας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑI, η ΝΔ προηγείται με 20,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ρεκόρ δημοτικότητας.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για άλλη μια φορά οι πολιτικοί δείκτες της δημοσκόπησης, καθώς η κυβέρνηση εισπράττει την επιδοκιμασία της κοινής γνώμης στα κυβερνητικά μέτρα για τη αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού. Η θετική γνώμη καταγράφεται με την διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου που φθάνει το 20,5% σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Μαΐου της PULSE για τον ΣΚΑΪ. Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, τα κυβερνητικά μέτρα τυγχάνουν ευρείας αποδοχής, πέραν των κομματικών “στεγανών” της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, σε ενδεχόμενο εθνικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή η ΝΔ συγκεντρώνει 42,5% έναντι 45% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 22% (“ψαλίδα” 20,5% με ΝΔ), το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 6% (έναντι 5,5%), το ΚΚΕ 5,5% (έναντι 5%), η Ελληνική Λύση 4% (έναντι 4,5%), ενώ το ΜέΡΑ 25 παραμένει στο 2,5% κάτω από το “κατώφλι” του 3%, 1,5% συγκεντρώνει η ΧΑ(από 1%), 4,5% θα ψήφιζε άλλο κόμμα (έναντι 4%), 3,5% συγκεντρώνει το λευκό/άκυρο/αποχή (από 2,5%), στο 8% παραμένουν οι αναποφάσιστοι/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 51% των ερωτηθέντων απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (έναντι 53% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση) ενώ το 23% ο Αλέξης Τσίπρας (έναντι 22%), με τη διαφορά μεταξύ των δύο ανδρών να βρίσκεται στο 28%. 22% απαντά κανένας από τους δυο, έναντι 20% στην προηγούμενη έρευνα. 4% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ (5%).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτυγχάνει τη δεύτερη καλύτερη δημοσκοπική “επίδοση” στα ποσοστά καταλληλότητας από τον Ιανουάριο του 2019 (με πρώτη το 53% της αμέσως προηγούμενης), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας τη δεύτερη χειρότερη (με πρώτη το 22% και πάλι της αμέσως προηγούμενης έρευνας).

Τα σχόλια είναι κλειστά.