Δημοτική Κίνηση Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες:Πρόταση για επίλυση του χρόνιου προβλήματος του ΤΑΠ και της Πολεοδομίας

Ημερομηνία:

Κύριε Δήμαρχε
Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Όπως γνωρίζετε βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους Δήμους για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης». Μετά από αίτημα των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης δόθηκε παράταση στην ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων έως την 30η Απριλίου 2021, ενώ επίκειται η θέσπιση πλαφόν στη χρηματοδότηση για τους Δήμους.

Προκύπτει λοιπόν το γεγονός ότι το ύψος της διαθέσιμης χρηματοδότησης για τους Δήμους θα έχει σημαντικούς περιορισμούς, οπότε επιβάλλεται η Δημοτική αρχή στο σύνολο της, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτυπώσουν τη θέληση και τις προτάσεις τους, τόσο για τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, όσο και τις προτεραιότητες που πρέπει να μπουν σε περίπτωση που υπερβαίνουν τα διαθέσιμα κονδύλια.

Το πρόβλημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ( πρόσκληση ΑΤ 08 – ψηφιακή σύγκληση ) μπορεί να βοηθήσει τον Δήμο μας στην επίλυση δύο μεγάλων και σοβαρών αδυναμιών που προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία, καθυστέρηση και εμπόδια σε αναπτυξιακές δράσεις. Τέτοια είναι η λειτουργία έκδοσης ΤΑΠ και η ψηφιακή αποτύπωση των αρχείων της Πολεοδομίας.

Οι παρεμβάσεις αυτές είναι και συμπληρωματικές μεταξύ τους και πρώτης προτεραιότητας, αν η βούληση μας είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών και η αλληλεπίδραση τους με της υπηρεσίες, καθώς θα απλοποιηθούν αρκετά πολλές από τις διαδικασίες. Ταυτόχρονα θα είναι εφικτή και εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων του Δήμου.

Επίσης μετά την ανακοίνωση της υπογραφής της δανειακής σύμβασης της κυβέρνησης με την ΕΤΕπ ύψους 500 εκ και όχι 2,5 δις (σύνολο προϋπολογισμού προγράμματος Αντώνης Τρίτσης), δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για το αν τελικά θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες των ΟΤΑ συνολικά με βάση τις εξαγγελίες. Ένα στοιχείο που πρέπει ακόμα να διευκρινιστεί αφορά στο αν η χρηματοδότηση των προτάσεων σημαίνει και μεταφορά των δανειακών υποχρεώσεων , μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στους Δήμους.

Παρακαλώ , άμεσα το θέμα να εισαχθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΗΛΙΑΣ ΛΥΓΕΡΟΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Άσκηση για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων...

Τα σενάρια προέβλεπαν χιονόπτωση και παγετό στην ύπαιθρο και...

Κρήτη: Σε λειτουργία ο νέος ξενώνας για...

Μια δομή που λείπει από την Κρήτη εγκαινιάζεται την...

Άσκηση για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων...

Τα σενάρια προέβλεπαν χιονόπτωση και παγετό στην ύπαιθρο και...

Κρήτη: Σε λειτουργία ο νέος ξενώνας για...

Μια δομή που λείπει από την Κρήτη εγκαινιάζεται την...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ιμια: Τρεις νεκροί, γκρίζες ζώνες και η διαχείριση της μνήμης

Τριάντα χρόνια από την κρίση στα Ιμια - Οι...

Το Σάββατο η έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Τροποποιείται το πρόγραμμα Από την Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου...

Συλλήψεις για όπλα και κλοπές σε περιοχές της Κρήτης

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις της νομοθεσίας όπλων Συνελήφθη...

Υποτροφία Κολλεγίου Αθηνών σε μαθητή από Κρήτη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2026,...