Διοικητής Τροχαίας Ηρακλείου: Πληγή του τόπου μας το αλκοόλ

Ημερομηνία:

Καλεσμένος στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ήταν σήμερα ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, Αστυνόμος Β Μανόλης Μουρτζάκης με αφορμή τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα της υπηρεσίας του θα είναι και φέτος αυστηρά με μόνο στόχο την αναίμακτη έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι θα γίνονται έλεγχοι αλκοτέστ ακόμη και την ημέρα καθώς το αλκοόλ αποτελεί την πληγή του τόπου μας όπως επίσης ότι κατέχουμε την αρνητική πρωτιά. “Θεωρούμε δικαίωμα μας το να πιούμε και να οδηγήσουμε όμως δεν είναι έτσι” σχολιάζει ο κ. Μουρτζάκης και συμπληρώνει ότι “δεν υπάρχει δικαιολογία για τη κατανάλωση αλκοόλ όταν πρόκειται να οδηγήσουμε”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ακόμη φαινόμενο το οποίο τελευταίως λαμβάνει ξανά τρομακτικές διαστάσεις, είναι η χρήση του κινητού τηλεφώνου ενώ όπως ανέφερε, η υπηρεσία του “δεν προλαβαίνει να βεβαιώνει παραβάσεις”.

Στο Ηράκλειο συγκεκριμένα, λέει ο κ. Μουρτζάκης, βεβαιώνονται καθημερινά 30 – 40 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης και συμπληρώνει ότι έρευνες, έχουν δείξει πως την οδήγηση επηρεάζει ακόμη και ο νόμιμος τρόπος ομιλίας, δηλαδή το ασύρματο bluetooth.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που κατέθεσε ο Μανόλης Μουρτζάκης είναι η κατοχή και χρήση πλαστών διπλωμάτων οδήγησης. Όπως είπε, το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, εντοπίζει τουλάχιστον ανά 20 – 30 ημέρες, και από έναν οδηγό με πλαστό δίπλωμα οδήγησης. 

Την ίδια ώρα, αυστηρά θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας και στον Βόρειο Οδικό Άξονα. Εκεί, η αρμόδια υπηρεσία Τροχαίας του ΒΟΑΚ, θα διενεργεί εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανά 30 χιλιόμετρα θα υπάρχει περιπολία ενώ εμφανής θα είναι η αστυνόμευση, τόσο στις εισόδους όσο και εξόδους των πόλεων.

Η κίνηση στον ΒΟΑΚ αναμένεται έχει ξεκινήσει να πυκνώνει από χθες και αναμένεται να κουφωθεί τις επόμενες ώρες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο παλιό ΚΤΕΟ Ηρακλείου θα πάνε τους...

Έκανε αυτοψία κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης-πιέζει η κατάσταση, δοκιμάζονται...

Ηράκλειο:Απαλλάσσεται ο Δήμος Μαλεβιζίου από τη συμμετοχή...

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας συναντήθηκε με τον Γενικό...

Στο παλιό ΚΤΕΟ Ηρακλείου θα πάνε τους...

Έκανε αυτοψία κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης-πιέζει η κατάσταση, δοκιμάζονται...

Ηράκλειο:Απαλλάσσεται ο Δήμος Μαλεβιζίου από τη συμμετοχή...

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας συναντήθηκε με τον Γενικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΣΥ: Νέο σύστημα λειτουργίας για τα απογευματινά ιατρεία από 1η Ιουλίου – Τι αλλάζει

Τι αλλάζει το υπουργείο Υγείας στα απογευματινά ιατρεία που...

Στο «περιθώριο» οι σχολές που εκπαιδεύουν τουριστικά στελέχη- Η αγορά τα έχει ανάγκη

Υποβαθμισμένη τουριστική εκπαίδευση σε ένα νησί που ζει από...

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η σημασία των αστικών κήπων ως ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο...

Στο παλιό ΚΤΕΟ Ηρακλείου θα πάνε τους μετανάστες

Έκανε αυτοψία κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης-πιέζει η κατάσταση, δοκιμάζονται...