Διώρυγα του Σουέζ : Παγκόσμιο έμφραγμα – Φόβος να μείνει κλειστή για «εβδομάδες»

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές, τουλάχιστον 150 πλοία έχουν ακινητοποιηθεί ανοιχτά από τη βόρεια και τη νότια είσοδο της διώρυγας, από την οποία καθημερινά διέρχονται περί τα 50 πλοία

Το γιγάντιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ παραμένει καθηλωμένο, με τις επιχειρήσεις για την αποκόλλησή του να συνεχίζονται για τρίτη ημέρα.

Σύμφωνα με την ολλανδική εταιρεία Smit Salvage, η οποία προσελήφθη από την εταιρεία διαχείρισης του πλοίου Evergreen Marine Corp να βοηθήσει στην αποκόλληση του πλοίου, η επιχείρηση θα μπορούσε να διαρκέσει «ημέρες ή και εβδομάδες».

Η Evergreen ανέθεσε σε ομάδες ειδικών της Smit Salvage, όπως επίσης της ιαπωνικής εταιρείας Nippon Salvage, να εκπονήσουν «αποτελεσματικότερο σχέδιο» για την αποκόλληση του πλοίου. Οι πρώτοι εμπειρογνώμονες αναμένεται να φθάσουν σήμερα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον τεχνικό μάνατζερ του πλοίου, άλλη μια προσπάθεια για την αποκόλλησή του θα γίνει αργότερα σήμερα, έπειτα από μια πρώτη ανεπιτυχή απόπειρα. Η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), που έχει αναλάβει χρέη τεχνικής διεύθυνσης του Ever Given, ανέφερε σε ανακοίνωση ότι οι προσπάθειες βυθοκόρησης συνεχίζονται.

Πρωτοφανής αναστάτωση
Σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές, τουλάχιστον 150 πλοία έχουν ακινητοποιηθεί ανοιχτά από τη βόρεια και τη νότια είσοδο της διώρυγας, από την οποία καθημερινά διέρχονται περί τα 50 πλοία.

Αυτή η πρωτοφανής αναστάτωση και η καθυστέρηση που φέρνει κοστίζει καθημερινά εκατομμύρια δολάρια στις ναυτιλιακές εταιρείες. Ο Ranjith Raja, αναλυτής της εταιρείας, δήλωσε ότι ακόμη και όταν αποκολληθεί το πλοίο, η καθυστέρηση θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στ’ Ανώγεια τα Ελληνικά και Κυπριακά Γεωπάρκα...

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη το 6ο Συνέδριο. Στ’ Ανώγεια ξεκινά αύριο...

Τι συζητά τώρα η Αθήνα με τις...

Η αύξηση του ωφέλιμου δημοσιονομικού χώρου που μπορεί να...

Στ’ Ανώγεια τα Ελληνικά και Κυπριακά Γεωπάρκα...

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη το 6ο Συνέδριο. Στ’ Ανώγεια ξεκινά αύριο...

Τι συζητά τώρα η Αθήνα με τις...

Η αύξηση του ωφέλιμου δημοσιονομικού χώρου που μπορεί να...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Δήλωση Μανώλη Χνάρη για την εκλογή του Νεκτάριου Παπαδογιάννη ως πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ

Δήλωση Βουλευτή Μανόλη Χνάρη Ακολουθεί δήλωση του Βουλευτή Ρεθύμνης του...

Όμιλος Τσιλεδάκη: Πράσινο φως για τη νέα επένδυση στα Χανιά

Το νέο συγκρότημα του Ομίλου Τσιλεδάκη θα αναπτυχθεί σε...

Εορτολόγιο 16 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 16 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...